in

Darija Kisić osudila uklanjanje venaca sa spomenika deci poginuloj u NATO bombardovanju

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, osudila je danas izmeštanje položenog cveća sa spomenika deci poginuloj u NATO bombardovanju koji se nalazi u Tašmajdanskom parku.

Buru u javnosti juče je izazvao prilog TV emisije “Njuzmaks” o tome kako su ministarka Kisić Tepavčević i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, položili venac na spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju SR Jugoslavije. Kako novinarka u prilogu navodi, pre Kisić Tepavčević i Vesića neko je već posetio spomenik i postavio venac, ali “to nije bilo po volji delegaciji, pa je venac sklonjen”.

To je izazvalo oštre reakcije na društvenim mrežama. “Smetali su im venci, bruka i sramota”, “Treba sve ovo izdržati, prelazi granice iracionalnog”, “Sram ih bilo! Ništa im sveto nije! Pa ni deca!”… neki su od komentara i reakcija korisnika društvenih mreža.

Kako “Blic” saznaje, prvi venac su položili članovi Studentskog kluba Pravnog fakulteta, koji su takođe burno reagovali na ovaj prilog.

“Bruke jedne, nije sve u marketingu, neko dolazi da iskaže poštovanje i saosećanje sa pordicama žrtava. Neko je došao iz ubeđenja”, napisao je na Tviteru Nemanja Vučković, predsednik Studentkog kluba Pravnog fakulteta od 2016. do 2020. godine.

Ministarka Kisić Tepavčević u izjavi za “Blic” izričito tvrdi da nije bila u Tašmajdanskom parku kad je prvi venac uklonjen i da je prilog montiran na taj način da se stvara utisak da ona mirno posmatra odnošenje venca, iako u tom trenutku još nije bila stigla na plato ispred spomenika.

– To je neko zlonamerno uradio. Da sam bila tu, nikad ne bih dozvolila da jedan cvet bude pomeren! Moja je i naša dužnost da poštujemo svaku žrtvu, a posebno dečiju. Istina je da nisam bila blizu spomenika, da je protokol sređivao vence i da s tim ništa nemam – kaže Darija Kisić Tepavčević.