in

DETALJI AKCIJE “ARGENTINA” Iz Banjaluke došli po kokain, pa upali u policijsku zamku

U Policijskoj akciji “Argentina” na području BiH uhapšeno je ukupno sedam dilera i oduzeta je određena količina kokaina, potvrđeno je za Srpskainfo.

Akciju su izveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, zajedno sa kolegama iz Unsko-sanskog kantona, a uhapšeni se terete za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom, piše Srpskainfo.

Foto: MUP RS / RS

Hapšenje dilera

Prema nezvaničnim informacijama, na području Banjaluke uhapšeni su Siniša Dragičević i Danijel Gauk iz tog grada, a kod njih je i pronađena određena količina kokaina. Na području Unsko-Sanskog kantona privedeno je još pet osoba.

– Izvor Srpskainfo blizak istrazi pojasnio je kako su uhapšeni dileri.

Dragičević i Gauk su iz Banjaluke išli na područje Unsko-Sanskog kantona kako bi preuzeli određenu količinu kokaina. Radi se o drogi koja je prokrijumčarena u BiH iz Hrvatske. Na primopredaji droge bilo je više osoba, a kada su posumnjali da su “provaljeni” krenuli su da beže – pojasnio je naš izvor.

On dodaje da je policija stigla i uhapsila osumnjičene, a sumnja se da su deo droge odbacili.

– Kod njih je pronađena određena količina narkotika i oni će se izvagati i biće urađeno veštačenje – ističe naš sagovornik.

Hapšenje dilera

Foto: MUP RS / RS

Hapšenje dilera

Na terenu, gde se desilo hapšenje, još uvek su bili policajci koji su tragali za kokainom, koji su odbacili osumnjičeni.

Izvor Srpskainfo dodaje i da Dragičević i Gauk do sada nisu prolazili kroz policijske evidencije, kao osobe koje se bave trgovinom narkoticima.

Pretresi

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla da oni u saradnji sa MUP Unsko-Sanskog kantona pretresli kuće i pomoćne objekte na dve lokacije, kao i četiri vozila.

– Uhapšeni će biti sprovedeni u Upravu za organizovani i teški kriminalitet u Banjaluci na kriminalističku obradu. Sve dalje aktivnosti će se preduzimati u saradnji sa Tužilaštvom BiH, koji vodi istragu u ovom predmetu – poručila je Miljanovićeva.