in

Frizeri i kozmetičari od ponedeljka MOGU DA RADE, nastava na daljinu do 5. aprila

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić izjavila je da je danas na Štabu za vanredne situacije odlučeno da se od ponedeljka ukida zabrana rada frizerima i kozmetičarima. Dozvoljava se i rad apoteka koje se nalaze unutar tržnih cenatara.

Kada je u pitanju javni prevoz, broj osoba ne može biti veći od broja registrovanih mesta za sedenje, a odlučeno je da dostava hrane i pića bude do 22 časa umesto do 21 čas, piše Srpskainfo.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković kaže da imamo pogoršanje epidemiološke situacije u RS. On je rekao da se broj pozitivnih popeo za 19 odsto i da su takva očekivanja za dalje, što govori o stagnaciji rasta broja zaraženih.

On to pripisuje strogim epidemiološkim merama. Kaže da će nastava i dalje da bude na daljinu, a kafići zatvoreni. Zeljković podseća da zdravstvni radnici trpe veliki pritisak po broju pregleda u domovima zdravlja i u bolnicama.

Cilj je, kako kaže, da se smanji broj zaraženih kako bi se poboljšala epidemiološka situacija.

Dakle, nastava u osnovnim i srednjm školama i nastava na fakultetima ostaje na daljinu do 5. aprila, a novi zaključci Štaba se primenjuju od ponedeljka, 29. marta.