in

Gojković: Dijalog neefikasan, jedna stranka pravi problem

Gojković je izašao u hol parlamenta dok je sastanak trajao i rekao da je nezadovoljan “jer jedna politička organizacija” dovodi učesnike u situaciju da svi izgube mnogo vremena.

Kaže da nije problem u vlasti i da je opozicija ta koja je inicirala razgovore o poboljšanju izbornih uslova.

“Za sada, što se tiče vlasti, mislim da postoji spremnost da se otvore neke teme, da se neke teme reše, ali videćemo kada se bude odlučivalo o konkretnim predlozima”, rekao je Gojković.

Na pitanje koja je to organizacija koja “pravi probleme”, Gojković nije želeo da precizira, ali jeste naveo da ima i onih koji ne dolaze na sastanke, a na internetu, kaže, imaju predloge za svaku temu.

Odbacio je i mogućnost da je to Pokret Dveri, jer, kako kaže, Dveri su na sastanku bile više nego konkretne i spremne na saradnju.

U toku sastanka iz sale je u jednom momentu izašao predstavnik Vojin Biljić iz Pokreta Dosta je bilo, a na pitanje da li se desila neka “dramatična situacija” na sastanku, Gojković kaže da nije bilo takve situacije, ali da su gubili vreme na formalnosti.

“Čovek čije ste ime spomenuli je rekao da nije vlastan da donosi odluke, i zato mi nije jasno zašto je prisutan ovde”.

Žika Gojković kaže da je trebalo da predstavnici vlasti i opozicije danas govore o medijima, ali da se, kaže, nisu odmakli od početka.

“POKS poziva sve predstavnike opozicije da se uozbiljimo, da budemo koncizniji i jasniji da bismo u periodu koji je pred nama imali donete odluke po najvažnijim pitanjima kada su pitanju izborni uslovi. Smatramo da je konačno došlo vreme da imamo konkretne stvari na papiru potpisane”, zaključio je Gojković.

U parlament su danas došli lider Dveri Boško Obradović, predsednik POKS-a Žika Gojković, predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, kao i predstavnik DSS Dejan Šulkić.

Već drugi put na sastanak ne dolaze predstavnici Zavetnika.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je u poseti Rusiji, tako da je sastanak vodio funkcioner SNS-a Dejan Đurđević, a u sali je bio i sekretar parlamenta Veljko Odalović.

Prema Tanjugovim informacijama, na današnjem sastanku je trebalo da se četiri dogovorene teme razrade u pod-teme kako bi lakše mogle da se implementiraju.

Na prethodnom sastanku vlast i opozicija su dogovorili razgovore o četiri teme kada je reč o poboljšanju izbornih uslova, a to su mediji, izborni postupak, izborni dan i finansiranje kampanje, navodi taj izvor i dodaje da će se sledeći sastanak najverovatnije održati u sredu 9. juna, a ne u utorak, jer će se 8. juna u plenumu raspravljati o promeni Ustava iz oblasti pravosuđa.