in

Imala je 40 godina i juče je umrla. Molim vas, ne izjavljujte mi saučešće!

Priča Jelene S.S., farmaceuta iz Beograda, strašna je i poučna. Njena sestra je od posledica korona virusa juče preminula, bila je stomatolog, a, nažalost, poput mnogih, nije želela da primi vakcinu.

U potresnoj objavi u kojoj se oprostila od sestre Jelena je biranim rečima zamolila sve koji su u mogućnosti da prime vakcinu, da to i učine. Kao dokaz da je vakcina spas navela je primere svoje majke i oca, koji su teški bolesnici, ali su zahvaljujući vakcinaciji lakše prošli kroz ovu pošast koja kosi živote.

Foto: Instagram

Objava Jelene S.S na Instagramu

Uz njenu dozvolu, priču vam prenosimo u celosti.

Danas je prestalo da kuca srce moje sestre. Otkazala su prvo pluća, potom srce, pa bubrezi. 40 godina, stomatolog, nije htela da primi vakcinu, mislila je da je kovid-19 obična prehlada, koju svi moramo da preležimo. Dobila je temperaturu prošle nedelje i imala blage simptome, nije htela da ide kod lekara. Ove nedelje je počela da gubi dah i tad je primljena u bolnicu. Bila je dobro do sinoć. Danas popodne je preminula.

Objava Jelene S.S na InstagramuFoto: Instagram

Objava Jelene S.S na Instagramu

Ne volim Instagram patetiku i ovo ne pišem bez razloga. Mama je težak bubrežni bolesnik i prošla je s vrlo lagim oblikom, nije imala ni temperaturu. Primila je Fajzer vakcinu, obe doze. Tata je 1. marta primio SInopharm, jednu dozu, na poluintezivnoj je, stabilan, dobre su prognoze, isto težak srčani bolesnik, dijabetes…

Objava Jelene S.S na InstagramuFoto: Instagram

Objava Jelene S.S na Instagramu

Molim te da se vakcinišeš. Ja sam primila Astru i boli me uvo što pričaju da je trombogena, kontracepivi su trombogeni, pa ih pijemo. Druga stvar, ako dobiješ kovid-19, odmah se javi u specijalizovanu bolnicu čim dobiješ temperaturu. Nemoj da čekaš. CItokinska oluja nastupa oko 10. dana, a do tada mogu da budu veoma blagi simptomi. Onda sledi citokinska oluja, otkazivanje organa i smrt.

U Evropi se vodi rat za vakcinu, u Italiji se trenutno vakcinišu samo ljudi sa 80 i više godina, ko zna kad će mladi stići na red, a mi nećemo da primimo vakcine.

Da li smo normalni?

Objava Jelene S.S na InstagramuFoto: Instagram

Objava Jelene S.S na Instagramu

– Ovo ne važi za ljude sa jasnim medicisnkim razlogom protiv, o čemu treba konsultovati lekara.

Molim lekare, farmaceute, sve u zdravstvu, da zauzmu čvrst stav i apeluju da se vakcinišu svi koji mogu, vakcina je tekovina čovečanstva i može da spasi život. Bolje je učiti iz tuđih grešaka, nego iz svojih”, napisala je Jelena S.S, na kraju svoje objave.