in

Isključili im struju zbog duga od 150 evra (VIDEO)

Zbog 300 KM (150 evra) duga, jedanaestočlana porodica Đuričić, iz sela Velika Sočanica kod Dervente, odnedavno živi u mraku. Kažu da za dug nemaju novca, jer su im jedina sigurna primanja dečji i materinski dodatak za najmlađe dete.

Đuričići su primer sloge, ljubavi i borbe za goli život. Majka Gordana prinuđena je da se snalazi kako da skroman dečji i materinski dodatak, i dnevnice koje muž Vladimir povremeno zaradi, rasporedi za devetoro dece.

Dok čekaju da u njihov skromni dom stigne i deseti član porodice, dodatnu muku stvara im isključena struja, zbog svega 300 KM, neplaćenog duga.

– Imam velike obaveze, ja i muž se snalazimo. Živimo od materinskog i dečeg dodatka, a nekad i muž ode da radi. Struju smo plaćali redovno, 4. februara bila je poslednja uplata, da bi pre nekoliko dana stigao račun sa dugom od 310 KM, što je veliki iznos za nas – priča Gordana Đuričić.

Život bez struje, za jedanaestočlanu porodicu Đuričić znači život u mraku, bez grejanja, bez bojlera, i učenje pod svećom, jer u ovom domu školuje se četvoro dece. A jedino što im ne nedostaje su dečja radost i smeh, sa skromnim željama…

– Volim svoju braću i sestre, imam uvek društvo za igru – kaže trinaestogodišnji Kristijan Đuričić, najstarije dete u porodici Đuričić, piše BN.

Život im nikada nije bio lak, ali ne predaju se. Osim struje, Đuričićima je potreban šporet i ogrev, i bolji krov nad glavom. Kontakt telefon za pomoć: VLADIMIR ĐURIČIĆ: 066/674-424.