in

Izmene Zakona o poreklu imovine pred poslanicima 23. februara

Kako je najavljeno iz parlamenta, predsednik Skupštine Ivica Dačić sazvao je, na zahtev 239 narodnih poslanika, treće vanredno zasedanje za 23. februar.

Pored izmena Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, na dnevnom redu će se naći i Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW po zaduženju A.D. “Elektromreža Srbije” za Regionalni program za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu II.

Takođe, poslanici će odlučivati i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW i Srbije za projekat “Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja – Ozelenjavanje javnog sektora”.

Na dnevnom redu biće i potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji između vlada Srbije i Meksika, kao i potvrđivanje Sporazuma o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji.

Takođe, poslanici će odlučivati i o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima.

Prema predloženom dnevnom redu, na sednici bi trebalo da se nađe i Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.