in

KIŠA METAKA NA TIVATSKOM AEODROMU Zaštićeni svedok otkrio kako je trebalo da budu likvidirani Velja Nevolja, Marko Miljković i šef kavačkog klana

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo obezbedilo je zaštićenog svedoka u postupku protiv kriminalne grupe Janka Vukadinovića koja je osumnjičena da je planirala likvidacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i vođe “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Marko Miljković

Kako saznajemo, zaštićeni svedok izneo je na saslušanju u tužilaštvu svoja saznanja o tome kakav je plan imao Vukadinović. Prema informacijama koje posedujemo, on je prvobitno trebalo da bude svedok saradnik u postupku koji se vodi protiv njega i ostalih osumnjičenih za planiranje Belivukovog ubistva, međutim nakon što je utvrđeno da mu je ugrožena bezbednost on je dobio status zaštićenog svedoka.

Kako prenose crnogorski mediji, likvidacija Belivuka i Miljkovića planirana je u januaru tokom njihove posete Crnoj Gori gde su išli kako bi se sastali sa vođama “kavačkog klana” Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom. Kako je otkriveno planirano je da se na njih ispali kiša metaka u trenutku kada završe sa čekiranjem na tivatskom arodromu na povratku za Beograd 21. januara ove godine.

Svedok saradnik rekao je da je kriminalna grupa znala da Belivuk i Miljković ne mogu da budu naoružani na erodromu i da neće moći da uzvrate vatru. Da je došlo do pucnjave, crnogorski istražitelji veruju da bi bilo i nevinih žrtava. Ko je trebalo da bude egzekutor javnosti još nije još poznato jer su policajci prilikom hapšenja oružje pronašli kod dve osobe.

Belivuk i Miljković su u januaru uspeli bezbedno da se vrate u Srbiju, ali su dve nedelje nakon toga uhapšeni u velikoj policijskoj akciji. Tada je razbijena kriminalna grupa koju su oni predvodili, a koja je osumnjičena za brojne brutalne likvidacije. Najvažniji dokazi koji su do sad otkriveni su fotografije i snimci ubistava muškaraca koji su se već gotovo godinu dana vodili kao nestali u Beogradu.

Velja Nevolja uhapšen je pre više mesec dana u velikoj akciji MUP i BIAFoto: Milan Ilic / RAS Srbija

Velja Nevolja uhapšen je pre više mesec dana u velikoj akciji MUP i BIA

Velika istraga protiv Belivukovog klana i dalje je u toku i policija je uhapsila i saslušala i neke od visokopozicioniranih pripadnika MUP, ali i čelnih ljudi FK Partizan. U okviru ove istrage uhapšen je i bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić. On je saslušan, a nakon toga mu je određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

Papić je 15. aprila prošle godine, koristeći svakoj položaj, posredovao da se ne pretresa blindirani “audi a8” koji pripada Belivuku i Miljkoviću, kao i da im se to vozilo hitno vrati. Da situacija bude bizarnija upravo je to vozilo Belivuk koristio kako ga policija ne bi pratila i zaustavljala jer isti “audi” vozi i direktor policije Vladimir Rebić.

Nakon što su Belivuk i Miljković uhapšeni policija i tužilaštvo krenuli su sa ispitivanjem svih onih za koje se sumnja da su bili u kontaktu ili nekoj vrsti saradnje sa njim. Tako je prvo u policiju odveden Aleksandar Kajmaković zvani Aca Bosanac, poznati beogradski ugostitelj, a potom predsednik FSS Slaviša Kokeza, bivša državna sekretarka MUp Dijana Hrkalović. Svi oni su odgovarali na okolnosti poznanstva sa Belivukom. Pored njih ispitane su i dve poznate starlete Tijana Ajfon i Mimi Oro, zbog sumnje da su bile česti gosti Velje Nevolje u buneru koji je imao na stadionu u Humskoj i da su “obavljale pojedine poslove za njih”.