in

Ko ne bude ispunjavao ovaj uslov, NEĆE BITI VAKCINISAN

Direktor Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Jovanović je podsetio da postoji dogovor privrednih komora u regionu za vakcinaciju privrednika, i svi koji su na taj način prijavljeni i dobili termin preko portala e-uprave, biće vakcinisani.

Foto: Tanjug

Takođe, na portalu e – uprave interesovanje za vakcinisanje protiv covid – 19 pored državaljana Srbije, mogu da iskažu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

– Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazen termin, neće biti u prilici da se vakcinišu – rekao je Jovanović za Tanjug.

Danas i sutra, u Beogradu i Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani, koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je PKS obezbedila 10.000 vakcina.

Foto: Tanjug

Za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji, koja je obezbeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, prijavilo se oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.