in

LEČIĆ NAPUSTIO POLICIJSKU STANICU Posle saslušanja glumac bez reči, a evo šta kaže Tužilaštvo (FOTO, VIDEO)

Glumac Branislav Lečić upravo je napustio policijsku stanicu 29. novembar gde je dao izjavu povodom optužbi koje je protiv njega podnela glumica Danijela Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine u svojoj vikendici u Ritopeku.

Lečić je dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. U svojoj izjavi isti je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

– Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka – rekli su iz tužilaštva.

Lečić je na saslušanje došao oko 14 sati u pratnji advokata i nasmejan, a kako prenose pojedini beogradski mediji, glumac je na saslušanju negirao optužbe i rekao je da želi da bude ispitan na poligrafu.

Glumac je pre ulaska u policijsku stanicu medijima rekao da je sada prilika da on “da izjavu na mestu koje je zaduženo za te stvari”.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prošle nedelje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila glumca Branislava Lečića za silovanje. Portparol Višeg javnog tužilaštva Ivana Rakočević precizirala je za Tanjug da je Lečić u policiju pozvan na informativni razgovor u svojstvu građanina.

Lečić još nije osumnjičenin, niti je pod istragom. Kada prikupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično delo.