in

Meštane sela nadomak Šapca oduševio je ovaj natpis i gest komšije

Na vratima jedne mesare u selu Lipolist, u okolini Šapca, osvanula je poruka koja je oduševila Srbiju. U oglasu zalepljenom na izlogu mesare u centru sela vlasnici poručuju da niko neće biti uskraćen za hranu ako nema novca da plati!

“Dragi sugrađani, za osobe koje ne mogu sebi da priušte kuvan obrok, dajemo besplatno! – glasi poruka koju su mnogi rekli da zaslužuje veliki naklon.

Humani gest njihovih komšija oduševio je meštane, a neverovatan broj pozitivnih komentara dobili su na društvenim mrežama. Međutim, vlasnici mesare kažu da im to nije bio cilj, već su želeli da pokažu empatiju sada kada je ona najpotrebnija.

– Pošto nam ostaje obroka viška svaki dan, jer smo novi u poslu, mi smo odlučili da pozovemo ljude skromnijeg materijalnog stanja da se jave i dođu po hranu. Moja supruga je predložila tu ideju, a onda smo je zajednički realizovali – kaže Darko Jevtić.

Svi su pozitivno reagovali, a kada se vest proširila, počeli su da se javljaju oni koji nemaju dovoljno novca da sami priušte kuvanu hranu.

– Davali smo desetak obroka svaki dan. Juče smo čak dali 24 obroka i nastavićemo da dajemo. Trudićemo se dokle god budemo imali viška hrane da delimo onima kojima je ona potrebna – ispričao nam je Darko.

Lep gest! Oni su veliki ljudi!

– Prava stvar! Svaka im čast! To je fenomenalno. Oni su veliki ljudi. Primetio sam da dolaze mnogi i da su zahvalni – kaže komšija Miroslav Stevanić.

Foto: Mirjana Grubelić Čvorić / Ustupljene fotografije

– Lep gest. Malo je takvih koji su kao oni, ja to nikad nisam videla. Prvo sam videla sam na fejsbuku i oduševila se. Nažalost, u selu ima dosta onih kojima je pomoć potrebna, mnogima će to značiti – kaže Zorica Jovanović.

Jevtići ne očekuju zahvalnost, već im je, kako kažu dovoljan osmeh koji vide na licima onih koji ovde dođu po besplatan ručak.

Foto: Mirjana Grubelić Čvorić / Ustupljene fotografije

– Verujte da smo ispunjeni. Kada dođe neko ko nema hranu, oseti se toplina. Predivan je osećaj. Rodbina nam čestita, ali I oni koji nas ne poznaju – kaže Darko čija porodica je ovde poznata po humanosti.

Vlasnici su bili nevoljni da se o njima priča u medijima jer smatraju da se ne treba hvaliti dobrim delima. Ipak, vredelo je ubediti ih samo sa jednim ciljem, da će njihov gest podstaći i druge da slede primer ove časne porodice.