in

“Ne znaju oni, Dženo moj, šta je ljubav sestre i koliko jaka može biti”

Dvadesetednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara iste godine, dok je šetao Velikom alejom na Ilidži u Sarajevu. Od njegove smrti, pa do danas, porodica pokušava da dokaže ko je kriv za njegovu pogibiju i da se radi o ubistvu.

Dženanova sestra Arijana kaže da je život podredila borbi za brata i da dokaže kako je preminuo. U utorak je objavila emitivnu poruku upravo posvećenu bratu. OBjavljujemo je u celosti:

“Kada smo deca bili, maštali smo o tome šta ćemo biti kada porastemo. Ja sam htela biti učiteljica, a ti advokat. Da braniš one koji to sami ne bi znali, ne bi mogli ili ne bi smeli.

Kada smo bili deca, maštali smo o svemu. O moru, o planinama, o slavlju naših rođendana i svadbama. Što i ne bismo slavili? Pa, sve smo u životu imali na dohvat ruke. I onda su nam te oteli, a s tobom i sve te snove i nade. Od učiteljice su napravili pravnicu, a dečji snovi o planinama i morima, pretvorili su se u nadu o pravednoj državi.

Foto: Klix / RAS Srbija

Dženan Memić

Eh, moj Dženo…

Ne znaju oni ko si ti.

Ne znaju oni kakav si ti.

Ne znaju oni i ne mogu ni znati, jer njihova srca od kamena ne poznaju ni ljubav, ni poštovanje, ni sabur. Niti lepu reč. A ti si meni sve to ostavio, da mi može biti za celoga života, dok se ponovo ne sretnemo. Takav si ti brat.

Bio i ostao.

I zato braco moj, evo neka i oni čuju, ponavljam ti ono što sam obećala onog teškog februarskog jutra:

Svaka suza, svaki uzdah, pa i svaki novi udarac koji nam zadaju na našem putu ka istini, vredan je tebe, Dženane!

Bogom se zakleli, a tebi obećali, da ćemo se boriti za tvoju pravdu. Ni jedan kamen na putu ostati neće, a da ga ne okrenemo. Pre će sve reke presušiti, ali mi odustati nećemo!

Makar i živote dali, sve do jedne i jednoga. A brdo nas je, k’o Igman kojeg si toliko voleo.

Ne znaju oni, Dženo moj, šta je ljubav sestre i koliko jaka može biti. Svaka moja suza kao vesnik na njihova vrata će pokucati, a kućnog praga sami neće smeti preći.

Ti si naš štit i naša snaga, a ljubav je naša prema tebi neuništiva i neprolazna.

Lepotane moj.”

Podsećamo, bivši šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći kada je nastradao, uhapšeni su 1. februara, zbog sumnje da su ometali istragu o stradanju mladića.