in

“NIKO NE BEŽI VEČNO…” Najbolja drugarica mladića koji je nakon nekoliko dana potrage pronađen mrtav kaže da je Lazar “samo želeo da se vrati porodici”

Lazar se vratio iz Beograda u Vranje jer je želeo negde da pripada. Hteo je da uspostavi dobru vezu sa porodicom, ali izgleda da mu to, nažalost, nije pošlo za rukom.

Ovako za “Blic” priča najbolja drugarica Lazara Ljubisavljevića (19) čije je telo juče ujutru, nakon nekoliko dana potrage pronađeno u blizini srednje škole kod Surdulice. Pored tela mladića pronađena je kesa puna lekova, a u njegovom džepu recepti za iste.

Prvi podaci iz istrage ukazuju na to da je tinejdžer sebi oduzeo život, ali je njegovo telo poslato na obdukciju koja treba da potvrdi ove sumnje.

Lazarova drugarica u razgovoru za “Blic” kaže da je on bio “napaćena duša” koja je želela negde da pripada. Prema njenim rečima, nakon što je pušten iz Doma za decu bez roditeljskog staranja, Lazar je odlučio da se vrati u Vranje i uspostavi dobru vezu sa porodicom, ali izgleda da mu to, nažalost, nije pošlo za rukom.

– U principu glavni problem je što je potraga za njim trajala danima i svi su bili sigurni “ma radio je on to i pre vratiće se”. Nažalost niko ne bezi večno. Uvek na kraju bude stravičan ishod kao što je, nažalost, ovaj – kaže Lazarova drugarica.

Ona dodaje da misli da bi mladić bio pronađen živ da mnogi nisu bili sigurni u to da je on samo pobegao i da će se vratiti.

Kako i zašto je Lazar završio u Domu za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu, njegova prijateljica kaže da ne zna.

Telo devetnaestogodišnjeg Lazara Ljubisavljevića za kojim se tragalo od 17. marta pronađeno je juče ujutru u Surdulici oko 8.30 sati.

Telo mladića je pronađeno na oko 800 metara udaljenosti od poljoprivredne škole “Josif Pančić” u blizini Surdulice, u nedostupnom delu parcele uraslom u trnju. U džepu nesrećnog mladića pronađeni su recepti za lekove na njegovo ime.

– Na telu mladića nema tragova nasilne smrti – rekli su u lokalnoj policijskoj stanici.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju biće izvršena obdukcija tela, na osnovu koje će se utvrditi tačan uzrok smrti devetnaestogodišnjeg mladića.

Podsetimo, Lazar je nestao pre više od 15 dana. Policija zvanično za njim traga od 20. marta, kada je prijavljen nestanak.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni…