in

NOVI PRESEK Korona brojke opominju!

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 17.436 osoba, od kojih je 5.225 pozitivno dok je, nažalost, 39 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorimasu 241 pacijenta.

Podsetimo, juče smo imali zaraženih 5,226 osoba za dan, a preminulo je 36 njih. Prema jučerašnjim podacima na respiratorima je bilo 242 pacijenata.

Podsetimo da su dosadašnji korona rekordi : najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je izuzetno nepovoljna, sudeći prema situaciji iz bolnica. Prema rečima doktorke Zdravković, KBC Bežanijska kosa nalazi se na izmaku snaga. Zaposleni su raspoređeni po drugim bolnicama, a broj pacijenata u ovom trenutku je 220, što dovodi popunjenost kapaciteta približava maksimumu, rekla je doktorka danas za RTS.

Ona je objasnila da je zajednička osobina svih talasa da su rezultat prethodnog ponašanja i da se javljaju baš kada se opustimo, a to koronu čini teškim protivnikom. Izdvojila je da je sve više nevakcinisanih mladih sa teškom kliničkom slikom, a da pacijenti koji su primili vakcine imaju lakše slike ukoliko se zaraze.