in

Organizovana vakcinacija privrednika koji posluju na teritoriji opštine Rakovica

U Domu zdravlja na Labudovom brdu danas je organizovana imunizacija poslodavaca i privrednika koji posluju na teritoriji opštine Rakovica. Svi privrednici mogu da dođu u Dom zdravlja u Rakovici i iskoriste priliku da se vakcinišu bez zakazivanja, uz mogućnost biranja vakcine, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

Opština Rakovica je jedna od najboljih opština u Beogradu kada je u pitanju vakcinacija, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je jutros posetio punkt.

– Zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisali su oko 54 odsto punoletnog stanovništva i verovatno će danas preći taj procenat. Ovaj podatak govori da se u opštini Rakovica zaista dobro radi. Prve tri opštine po vakcinaciji su Stari grad, Vračar i Savski venac, a Rakovica ima strukturu stanovništva koja je možda i nepovoljnija u odnosu na druge opštine, a ima mnogo bolji procenat vakcinacije – rekao je Vesić.

Kako je dodao, u Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 712.923 lica, odnosno 51,2 odsto, dok je drugu dozu primilo skoro 617. 000 građana, odnosno više od 44 odsto.

Beograd sve bliži cilju i povratku u normalan život

Grad Beograd se približava cilju da u junu bude 750.000 vakcinisanih, naveo je Vesić.

– To će nam, uz one koji su preležali infekciju, omogućiti da se vratimo normalnom životu. Vakcinacija je zato važna jer znači da ćemo moći ponovo da radimo, da dostignemo druge države kada je u pitanju ekonomija. Zato je neophodno da se što više ljudi vakciniše, a sada je važno da se vakciniše što više mladih – rekao je Vesić.

U Beogradu je, prema Vesićevim rečima, najodgovornija bila populacija između 65 i 74 godine, u kojoj je vakcinisano više od 80 odsto, ali su sada na redu mlađi.

– Jun je mesec kada će se u Beogradu ponovo organizovati koncerti i svadbe i sve ono što smo čekali svih ovih meseci, a to ne bi bilo moguće da se građani nisu vakcinisali i da Beograd nije najbolji kada je u pitanju vakcinacija u Srbiji – rekao je zamenik gradonačelnika.

Privrednici se u pandemiji dovijali kako su znali i umeli

Predsednik Opšteg udruženja privatnih poslodavaca Rakovice Milivoje Kocić zahvalio je nadležnima jer je privrednicima omogućena brza i efikasna vakcinacija.

– Privrednici su se susretali sa raznim problemima i nedaćama koje su rešavali svojim znanjem, umećem i veštinama. Međutim, pandemija koja nas je zadesila ne daje nam mogućnost da to sami rešimo, zato je potrebno da slušamo struku. Jedino vakcinacijom možemo preventivno da sačuvamo svoje zdravlje i jedino na taj način možemo da nastavimo tamo gde smo bili pre ove pandemije – istakao je Kocić.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Filip Marjanović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik opštine Miloš Simić.