in

Osuđen na 15 godina zatvora jer je nožem izmasakrirao vlasnika farme pilića

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Timura Kadića (42) na 15 godina zatvora zbog svirepog ubistva Halima Buljubašića (67), vlasnika farme pilića u Hadžićima kod Sarajeva.

On je 31. marta prošle godine oko 17.10 u ulici Resnik u Hadžićima ušao u prostoriju gde je Buljubašić radio te ga je brutalno izbo nožem usmrtivši ga na licu mesta, prenosi Srpskainfo.

Prema navodima optužnice Kadić je želeo opljačkati farmu koja se nalazi kilometar od njegove kuće. Kadić je tada krenuo da ukrade novac ili neku vrednu stvar kako bi mogao kupiti drogu jer ga je kako je izjavio u istrazi “hvatala kriza”, prenosi Avaz.

Sa sobom je ponio nož kako bi otvorio sef ili neku ladicu, gde je pretpostavljao da radnici čuvaju novac.

– Dok sam se nalazio u unutrašnjosti objekta vidio sam nepoznatog čoveka kako mi prilazi i govori: “Šta ćeš ti unutra”, i napao me gurajući me. Nakon toga, pao mi je mrak na oči, izvadio sam nož i u samoodbrani sam više puta čoveka udario nožem, ne znam tačno koliko, jer mi je pao mrak na oči – kazao je Kadić u svojoj izjavi u Tužilaštvu KS.

Kako je opisano u optužnici u prostorije farme tada je došao drugi muškarac, zet nastradalog, te je, videvši šta se dešava, napao Kadića snažno ga udarajući.

On je uspeo pobeći i trčao je prema selu Resnik, gde ga je zet ponovo sustigao i tukao. Tada je došla i policija koja je uhapsila Kadića.

Inače, Kadić je javnosti poznat i po paljenju kladionica, jer mrzi kocku.