in

PIŠTOLJ DRŽAO U DŽEPU Nesrećan niz okolnosti doveo do tragedije u Sokocu

Mirko Kovačević (52) iz Sokoca uhapšen je zbog sumnje da je nesretnim slučajem u ponedeljak u Sokocu ubio komšiju Radomira Đerića (62), potvrđeno je za Srpskainfo.

Sve se desilo nesretnim slučajem. Kovačević je kod sebe imao pištolj, a u jednom momentu se sapleo i pao. Prilikom pada pištolj je opalio i pogodio nesretnog Đerića.

– Sve se događalo u Kovačevićevoj radnji, gde je Đerić došao da kupi neki deo za traktor. U blizini je, u susednoj prostoriji, bio i Đerićev sin – pojasnio je naš izvor.

Kajanje

Prema njegovim rečima, Kovačević je tokom ispitivanja ispričao kako se sve dogodilo.

– Kovačević se, naravno, kaje zbog svega toga. Ovo ga je veoma pogodilo. On nije imao nikavu nameru da ubije Đerića – navodi izvor Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je saslušala svedoke i prikupila određene dokaze. Za sada sve pokazuje da se ovo ubistvo desilo upravo ovako i da se radi o nesretnom slučaju.

– Njih dvojica su i komšije i prijatelji. Đerić je u ponedeljak došao kod njega u radnju da traži neki deo za traktor. Dok su tražili taj deo, Kovačević se sapleo o blatobran koji je bio na podu. Njemu je pištolj najverovatnije bio u džepu, a prilikom pada pištolj je opalio i pogodio nesretnog čoveka. Đeriću nije bio spasa, ubrzo je preminuo od zadobijene povrede – ističe izvor Srpskainfo i dodaje da Kovačević nije imao dozvolu za pištolj.

Sokočani u šoku

On je pojasnio da između Đerića i Kovačevića nije postojao nikakav sukob, te da su čak bili i prijatelji. U Kovačevićevoj kući bio je i Đerićev sin, koji je policiji potvrdio da se sve na ovaj način desilo.

– Kovačević je dao izjavu u policiji u prisustvu branioca i ništa nije poricao. Koliko znam, on do sada nije imao neke sukobe sa zakonom – rekao je naš sagovornik.

Meštani Sokoca su danas u šoku pričali i ovom slučaju i kažu da ne mogu verovati da je Đerić izgubio život na ovaj način.

– Oni se poznaju godinama i bili su u dobrim odnosima. Evo šta se desi. Ne mogu da verujem da je na tako čudan način čovek poginuo. Iskreno, nije mi jasno zbog čega je Kovačević imao pištolj u džepu – priča jedan od meštana Sokoca.

Dodaje da mu je žao i Kovačevića, ali ističe da svakako on nije smeo nositi pištolj.

Pritvor

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da su ga njihovi pripadnici uhapsili Kovačevića, kojeg sumnjiče za ubistvo Đerića.

Ubistvo je prijavljeno Policijskoj stanici Sokolac, u ponedeljak oko 13.30, nakon čega je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, rekli su iz PU Istočno Sarajevo.

Kako su dodali, u toku je dokumentovanje krivičnih dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon saslušanja u policiji, Kovačević će uz izveštaj biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koje će doneti odluku o pritvoru.