in

Planirati zajedničke nastupe Srpske i Srbije na trećim tržištima

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić saglasile su se u Beogradu da postoji veliki potencijal u oblasti etno-turizma, kao i da je potrebno razvijati receptivni turizam i planirati zajedničke nastupe na trećim tržištima.

Na sastanku je bilo reči o turističkoj saradnji i razvoju zajedničkih projekata koji bi doprineli regionalnom jačanju tog sektora, prenosi Srpskainfo.

Matićeva je ovom prilikom istakla da je za povratak normalnom funkcionisanju, a posebno za oporavak ugostiteljsko-turističkog sektora ključna vakcinacija, koja ujedno i podiže poverenje u ovaj sektor, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Ona je izrazila uverenje da će povezivanju tržišta Srbije i Republike Srpske, i unapređenju ukupne ekonomske saradnje značajno doprineti izgradnja auto-puta Ruma-Šabac.

Gašićeva je istakla da Republika Srpska i Srbija saradnju kontinuirano jačaju sprovođenjem zajedničkih projekata, odluka i rešenja koja se donose, kako kroz bilateralne odnose nadležnih ministarstava, tako i kroz stratešku saradnju dve vlade.

Ona je dodala da zajednička saradnja nije trpila zbog ograničenja koje je u protekloj godini nametnula pandemija, već da se naprotiv Srbija pokazala kao najpouzdaniji partner Republike Srpske u doba krize, ne čemu se ovom prilikom posebno zahvalila.