in

PLES SA PUTINOM JOJ SE ISPLATIO Bivša ministarka je svima prkosila kad ga je pozvala na venčanje, a on ju je BOGATO NAGRADIO

Bivša austrijska ministarka spoljnih poslova koja je plesala sa Vladimirom Putinom na njenom venčanju dobila je mesto u upravnom odboru ruskog giganta naftne industrije pod kontrolom države Rosnjeft, saopštila je ta kompanija.

Karin Knajsl je postala svetski poznata nakon što je pozvala Putina na svoje venčanje. Slike njenog plesa sa ruskim liderom u Gamlicu u jugoistočnoj državi Štajerska u blizini slovenačke granice obišle su svet u avgustu 2018. godine, prenosi Gardijan.

Tada se malo ko u Evropi družio s Putinom zbog aneksije ukrajinskog poluostrva Krim, pa je tadašnja austrijska vlada doživela brojne kritike iz Brisela. Ali, očito šef Kremlja nije zaboravio tu sitnu uslugu izlaska iz izolacije, pa je sada svoju plesnu partnerku rešio da kooptira u vrh jedne od najjačih svetskih naftnih kompanija.

Podsetimo da je Knejsl poznata po svojim desničarskim i antimigracionim stavovima, kritkovala nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog “nemara” tekom tadašnje migrantske krize, napavši je tada i za njene selfije s bliskoistočnim izbeglicama.

Izazvala je i buru stavovima u kojima je, navodno, upoređivala cionizam i nacizam što je izazivalo velike kontroverze i polemike. Knejsl je, inače, bila novinarka, govori sedam jezika – arapski, engleski, francuski, španjolski, hebrejski, mađarski i italijanski, a osam je godina radila u kancelariji nekadašnjeg austrijskog ministra spoljnih poslova Alojza Moka.