in

Policija 6 MESECI pratila Belivuka i njegovu ekipu, pa snimila razgovore o ubistvu

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, Marko Miljković i još 20 osumnjičenih članova njihove kriminalne grupe punih šest meseci bili su pod merama praćenja i prisluškivanja, saznaje “Blic”.

Prema informacijama koje posedujemo, tačno pola godine pripadnici bezbednosnih službi pratili su svaki korak Veljka Belivuka, njegovih poznanika i saradnika. Njihovi razgovori bili su presretani, te je policija na osnovu njihove komunikacije mogla da prikuplja dokaze protiv njih.

– Tužilaštvo je osumnjičene stavlo na mere praćenja i prisluškivanja kako bi time prikupili dokaze protiv njih. Njihova komunikacija bila je presretnuta, a praćen je i svaki njihov korak pre nego što su uhapšeni – kaže izvor “Blica”.

Prisluškivani razgovori o planiranju ubistva

Tako je jedan od presretnutih razgovora, koji će istražnim organima služiti kao dokaz tokom postupka, snimak razgovora između Belivuka i Marka Andrića Kuzmana o planiranju ubistvu Milana Ljepoje iz Niša, nekadašnjeg pripadnika bande “Pink Panteri”.

Foto: MUP RS

Milan Ljepoja

– Moram da ti prenesem, da budeš upoznat. Ona s*sa Mance iz Ništa, jel ga viđaš? On je glavni kao Pink Panter, jel ga znaš? Ja kažem: “A, ne viđam ga”. Neću da širim brate bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: “Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam”. Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi*ketine. I jedan od tih pi*ki mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad – čuje se u snimku koji je emitovan u emsiji “Hit Tvit” na Pinku.

“Definitivno ubijen”

Pored ovog prisluškivanog razgovora među dokazima se nalazi i snimak koji je, najverovatnije, snimljen nakon ubistva Ljepoje i u kom se čuje kako Belivuk pita Kuzmana da li je Mance (nadimak Milana Ljepoje) definitivno ubijen, na šta Kuzman odgovara:

“Definitivno ubijen”.

Policija u rukama ima i snimak razgovora na kom se, takođe, čuje kako Kuzman objašnjava kako je članovima Ljepojine grupe rekao da je “rat završen”.

– Ja im kažem: “zdravo brate, mi tebe ne ugrožavamo na bilo koji način, nećemo da se mešamo u posao ni tebi, ni vama. Zamolio bih brate i tebe i sve vas da gledate vaša posla i da se ne mešate u stvari koje se vas ne tiču” – čuje se na snimku.

Belivukovo lažno ime

Objavljen je i prisluškivani snimak razgovora Velje Nevolje, njegove supruge i bivšeg policajca Dragana Sekulića, koji je promenio ime u Vlada Georgijev. Na snimku se čuje kako njih troje pričaju o tome kako koriste lažne pasoše kada putuju i smeju se tome što se često dešavalo da Belivuk ne može da zapamti koje ime mu piše u dokumentima. Oni su pričali i o tome kako su Belivuka na aerodromu prozivali po lažnom imenu Branko Bošnjak koje je imao u falsifikovanim dokumentima i kako on nije shvatao da zovu njega.

Da je Velja Nevolja praćen više meseci govori i video snimljen iz daleka na kojem Nebojša Janković, bivši policajac i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada, Belivuka u šumi uča da puca iz, kako se sumnja, snajpera.

Paralelno sa tim snimljen je i audio zapis na kojem se čuje razgovor Jankovića i Velje Nevolje. Na snimku se čuje kako Janković Belivuku objašnjava kako da drži ovo oružje, kako da cilja, dok Belivuk govori “Daj, ja ću” a onda nišani iz snajpera.

Osumnjičeni za tri ubistva

Podsećanja radi, grupa Veljka Belivuka sumnjiči se za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića. Kako je do sada utvrđeno, grupa Velje Nevolje namamila je Ljepoju na sastanak u kuću u Ritopeku, a kamere koje stoje na kući i na banderi poslednji put su snimile kako Ljepoja kolima ulazi u dvorište i nikada nije snimljen kako odatle izlazi.

U okviru istrage protiv klana Velje Nevolje do sada su saslušani brojni svedoci. Zbog bliskih veza i saradnje sa Veljom Nevoljom saslušani su i doskorašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, za kog je poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković rekao da ga je “spojio sa Belivukom” i savetovao mu da njegovoj grupi da obezbeđivanje svojih lokala na najekskluzivnijim lokacijama u Beogradu. Kokeza je odbio poligrafsko ispitivanje. Dan nakon saslušanja Kokeze, u SBPOK je, u svojstvu građanina, dovedena i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović. Takođe, ispitane su i starlete Tijana Ajfon i Mimi Oro. U okviru istrage protiv Belivuka ispitan je i bivši potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić.