in

Premijerka Brnabić sa ministarkom zdravlja Crne Gore: Nastavak saradnje u borbi protiv pandemije

Premijerka Brnabić poručila je sagovornici da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv korona-virusa, kao i da će Vlada Republike Srbija nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize. Govoreći o bilateralnim odnosima, premijerka Brnabić je istakla da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.

Prenoseći zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije i premijerki Ani Brnabić i građanima Srbije za podršku u kampanji vakcinacije stanovništva u Crnoj Gori, ministarka Borovinić Bojović je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti. Ministarka Borovinić Bojović je apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Ministarka zdravlja Crne Gore je takođe rekla da su pripreme za turističku sezonu uveliko u toku i da će njen predlog biti da državljani Srbije mogu u zemlju da uđu bez ograničenja i testova.