in

Psihički bolesna žena UDARILA ŠAKOM U GLAVU socijalnu radnicu

U službenim prostorijama Centra za socijalni rad u Banjaluci odigrala se drama, a samo zahvaljujući prisebnosti socijalnih radnica i njihovih radnih kolega izbegnute su teže posledice.

Slučaj se dogodio u četvrtak u radno vreme, kada je u kancelariju banjalučkog CSR upala žena sa ozbiljnim psihičkim problemima i na socijalne radnice počela bacati sve što joj se našlo pod rukom. Stranka je, kako saznaje Srpskainfo, zamerala socijalnim radnicama način na koji je regulisan kontakt s njenim maloletnim detetom, koje je povereno na čuvanje ocu.

– Zaštitarska služba nije ni obraćala pažnju na nju, jer se radilo o ženi, ali kada je ušla u kancelariju na socijalne radnice je bacala stolice i druge predmete preteći da će ih pobiti i zaklati – ispričao je odlično obavešteni sagovornik Srpskainfo.

Neprofesionalno ponašanje

Ubrzo je alarmirana policija, ali je do njihovog dolaska psihički rastrojena žena pobegla iz CSR.

– Policajci su došli i na jedan jako neprofesionalan način razgovarali sa socijalnom radnicom. Pitali su gde stanuje ta žena, socijalne radnice su odgovorile da živi na Laušu, a policajci kao da su jedva dočekali da saopšte kako to nije njihova nadležnost, te da pozovu drugu policijsku stanicu – ispričao je naš sagovornik. Policajci su ubrzo otišli, ali se vidno rastrojena žena vratila u prostorije CSR, a ubrzo za njom i već pomenuti policijski službenici.

– Policajac je toliko bio neprofesionalan i bahat da je socijalnoj radnici, i to pred psihički rastrojenom strankom, pretio krivičnom prijavom ukoliko socijalna radnica ne pođe s njima na Kliniku za psihijatriju. Sve je to, naravno, dalo vetar u leđa psihički bolesnoj ženi – objasnio je naš sagovornik.

Nakon što su svi zajedno, odnosno socijalne radnice, policajci i psihički rastrojena žena, došli u Kliniku za psihijatriju, policijski službenici ubrzo odlaze i ostavljaju u prostoriji socijalne radnice s rastrojenom strankom i psihijatrom.

– U jednom trenutku ta žena ustaje i udara šakom u glavu socijalnu radnicu, koja se uspeva zaštiti rukama da ne dođe do težih posledica – dodao je naš izvor.

Iako smo poslali upit Policijskoj upravi Banjaluka da li su informisani o napadu u prostorijama banjalučkog CSR, odnosno da li će protiv neprofesionalnih policajaca biti pokrenut odgovarajući postupci, odgovor još nismo dobili.

CSR: O svemu obavešten MUP RS

Iz CSR Banjaluka su potvrdili da su o neprofesionalnom ponašanju policijskih službenika obavestili nadležne u MUP RS.

– Ponašanjem policijske patrole na licu mesta stekao se utisak neprofesionalnog ponašanja prema stručnoj radnici koja je napadnuta, te je umesto zaštite koleginice stvorena potpuno drugačija atmosfera, usled čega je stručna radnica ponovo fizički napadnuta u prostorijama Klinike za psihijatriju. Policijski službenici su napustili prostorije klinike pre smeštaja lica koje je ugrožavalo život i bezbednost drugih osoba – naveli su u odgovoru iz CSR Banjaluka.