in

Ranđelović: Srpska lista ubedljivo, očekujemo svih 10 mandata

Zahvaljujemo građanima što su prepoznali šta su uradili i šta nude oni, a šta smo uradili, radimo i nudimo mi. Kad kažem oni, mislim na udruženu opoziciju u Srbiji, čiji se jedan deo nalazi u Prištini, a drugi u Beogradu, rekao je Ranđelović.

Kako je rekao, i jedni i drugi imali su kandidate na ovim izborima.

“To su Rada Trajković, Nenad Rašić i još neki koji rade u korist interesa u Prištini, ali i Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, i još nekih iz centralne Srbije, ali oni su danas osvojili glasova nedovoljno za statističku grešku”, rekao je Ranđelović.

On je naveo i da predsednik Srbije, Vlada, Kancelarija za KiM dugo godina rade na tome da Srbi budu jedinstveni, hrabri i da prave ovakve rezultate.

Srbija nema rezervni narod, Srbi nemaju rezervnu državu osim Srbije. Predaja nije opcija, nastavljamo sa našom politikom jer odavde nema nazad, rekao je Ranađelović.

Vučić čestitao Srpskoj listi osvajanje svih 10 mandata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je sinoć Srpskoj listi osvajanje svih deset mandata na izborima.

“Čestitam našem narodu. Nadam sam se tome i to je važna stvar, jer nama predstoji težak period”, naglasio je Vučić .

On je tako prokomentarisao podatak da je Srpska lista osvojila 99,14 odsto glasova u Severnoj Mitrovici.

“Kako to da Rada Trajković nije dobila ništa? Izgleda narod zna ko šta tamo radi i ko radi u njihovom interesu”, rekao je Vučić.

Kaže da je dobio informaciju da Albanci pokušavaju da u Konferenciju ustavnih sudova učlane Kosovo, kao u međunarodnu instituciju.

“To ćemo da pratimo i ako je to zaista istina i ako se pokaže do kraja februara i do početka marta da je to istina, to onda znači da oni više ne poštuju nijednu normu vašingtonskog sporazuma. Nema problema, ali mi ćemo biti primorani da na to odgovorimo. A odgovor im se neće dopasti, biće diplomatski i ozbiljan i odgovoran”, poručio je Vučić.

Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti, poručio je Vučić i zamolio ih još jednom da se urazume i da poštuju sporazume koje su potpisali, naglasio je predsednik.

“Ako to ne žele da poštuju, odgovorićemo onako kako to ozbiljna i odgovorna država čini”, poručio je Vučić.