in

“Sa imunitetom će se vratiti apsolventske večeri i ekszurzije”

Studenti su danas pozvali svoje kolege da se vakcinišu jer, kako kažu, vakcina je jedini način na koji mogu da se sačuvaju od zaraze virusa korona i da se što pre vrate normalnom načinu funkcionisanja.

Luka Marošanin, član Upravnog odbora Omladinske mreže Srbije, kazao je da ga kao mladu osobu i člana Omladinske mreže, raduje masovna vakcinacija među mladim osobama, koja je počela u ponedeljak, a obavlja se u studentskim domovima i u poliklinikama.

Istakao je važnost toga što se među mlađe osobe stavlja izbor koju vakcinu žele da prime i što u tom smislu mlade osobe mogu da biraju vakcinu u koju su najsigurnije.

– Važno je što nam je omogućeno da možemo brzo primiti vakcinu i to će pozitivno delovati na broj vakcinisanih. Ključni zadatak svih je da i mladima objasne značaj vakcinacije i koji su benefiti imunizacije, – kazao je Marošanin.

U tom smislu organizacija kojoj pripada, kako kaže, radila je u prethodnom periodu da ljudi od znanja, odnosno sa Medicinskog fakulteta, mladima preko onlajn konferencija predoče sve benefite i značaj imunizacije.

– Smatram da je razgovor sa mladim ljudima osnovni put kojim ćemo doći do većeg broja mladih i studenata koji će se vakcinisati i na taj način se izboriti sa ovom pošasti, odnosno sa virusom korona, – kazao je Marošanin.

Danijela Gligorević, student prodekan Farmaceutskog fakulteta, navela je da studenti Farmaceutskog fakulteta, razumeju značaj vakcinacije.

– Samo kada steknemo imunitet možemo da se vratimo normalnom studentskom životu – učenje u učionici bez maske, apsolventske večeri, ekszurzije, – kazala je Gligorević.

Podsetila je da su studenti Farmaceutskog fakulteta već imali dve prilike ranije da se vakcinišu, odnosno u dva termina u saradnji sa Studentskom poliklinikom.

– Sada svi studenti Univerziteta mogu da se vakcinišu u poliklinikama i domovima. Pozivamo sve studente da se vakcinišu jer samo vakcinacijom možemo pobediti ovaj virus i nastaviti studiranje onako kako ga poznajemo pre pandemije, -navela je Gligorević.