in

Saslušanje BARBI “DOKTORKE” i vlasnice “SALONA UŽASA” zakazano za sutra

Saslušanje Olgice Markanović osumnjičene da je estetskim i antiejdžing nadrilekrstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, održaće se sutra u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je u tužilaštvu.

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti od sud da joj odredi pritvor.

Foto: Drustvene mreze

Fotografije žena unakaženih nakon tretmana u Markanovićkinom salonu kruže društvenim mrežama

Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, a postoje indicije da je kod određenih oosoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu, u Drinićkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Tereti se za krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Olgica Markanović

Foto: Drustvene mreze

Olgica Markanović

Prošle sedmice uhašeni su Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi. Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.