in

Spremni smo za dijalog, ali nikada na ucene i pretnje

“Mi ćemo uvek biti spremni za dijalog, za kompromise, ali nikada na ucene i pretnje”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je danas obišao radove na železničkoj stanici u Zemunu, odnosno izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beškoj i tom prilikom istakao da će naša država poštovati sve sporazume koje je potpisala.

– Srbija uvek poštuje potpisane sporazume. Ako neko kaže da ga ne interesuje Zajednica srpskih opština onda je jasno da taj neko ne želi dijalog. Mi ćemo uvek biti spremni za dijalog, za kompromise, ali nikada na ucene i pretnje – rekao je predsednik.

Osvrnuo se i na poruku koju je EU uputila novoizabranom premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

– Zadovoljan sam reakcijom EU, ali oni su morali da reaguju. Čekaćemo malo, da vidimo da li će Kurti da shvati šta su obaveze Prištine. Bez ispunjenja obaveza može samo da mašta o glupostima koje izgovara – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug / screenshot

Naveo je da od svojih političkih protivnika trpi brojne optužbe.

– Ja nisam tužilac, ali imam svoj mozak. Vi ste meni dve godine sudili, optužujete me. Bio sam ubica Olivera Ivanovića, danas sam ubica Vladimira Cvijana. Ja bi trebalo da znam kad je neko postavio neku poloču. Lupetaju svašta naši politički protivnici – rekao je on.

Predsednik je tokom obilaska radova na pruzi Beograd-Novi Sad rekao da je veoma srećan kako oni napreduju.

– Veoma sam srećan kako nam pruga Beograd – Novi Sad napreduje, žđelim da se zhvalim našim ruskim prijateljima kako rade. Mi ćemo ovo sve pre kraja godine da završimo, a verujem da će moći da se za manje od 1000 dinara ići do Novog Sada. Mi smo već naručili dve kompozicije vozova, ali toga nema bez pruge – rekao je Vučić.