in

“Srbi će da procvetaju kad se reše tebe i tvojih lopova” (FOTO)

Hrvatski poslanik i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac u subotu je, uoči pres konferencije koju je sazvao kako bi odgovorio na teške reči koje mu je u petak uveče uputio predsednik Zoran Milanović, na Fejsbuku objavio skrinšotove poruka za koje tvrdi da su mu stigle od Milanovića.

– Juče je Zoran Milanović kao predsednik Republike Hrvatske kazao da sam “prljav”. Malo je dana u ovih 30 i više godina mog javnog delovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam “prljav” ili “smrdljiv” – započeo je svoj status Pupovac.

Dodao je da je dobro naučio šta to znači i još više “pazio da nakon toga budem još pročišćeniji”.

– Došli su dani da mi zbog izraženog mišljenja kao poslanika Zoran Milanović kao predsednik Republike Hrvatske kaže da sam “prljav”. Tom svojom izjavom on me je razrešio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam izneo svoje viđenje postupka izbora predsednika Vrhovnog sud i neophodne reforme pravosuđa – napisao je Pupovac.

U objavljenoj prepisci Milanović mu piše sledeće:

– Bravo, Milorade! Tražiću da Uskok istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo.

– Srami se, bedniče. Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvetaće u Hrvatskoj kada se otarasi tebe i tvojih lopova. Dnevnice koje si naroljao kao moj posmatrač u Evropskom parlamentu, da si čovek podelio bi siromašnim ljudima u Majskoj Poljani, a ne kupovao kuće i stanove. A njih obasipao poklonima onog čaršijskog ološa iz Beograda – stoji u korespondenciji.

Nedugo nakon objave prepiske, Pupovac je održao i konferenciju za medije.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović imao je prilikom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Rijeci oštar istup prema Pupovcu, ali i premijeru Andreju Plenkoviću i predsedniku Sabora.

Govoreći o sukobu sa premijerom oko izbora predsednika Vrhovnog suda i kandidatkinje Zlati Đurđević, povukao je paralele između aktualne političke situacije i italijanskog filma iz 1976. “Ružni, prljavi, zli”.

Pritom je o predsedniku SDSS-a govorio kao o “prljavom”. Plenković je u tom kontekstu “ružan”, a šef Sabora Gordan Jandroković “zao”, prenosi “Jutarnji list“.

Za Pupovca, “koji se usudio da kaže za Đurđević da je padobranka”, rekao je da je čovek koji je “na pravdi Boga sa 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor”, upitavši koga on predstavlja i u čije ime on govori.

Utvrdio je da on na svakim izborima dobije više glasova hrvatskih Srba od Pupovca u celom njegovom “bezvrednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom i nepoštenom”.

Pozvao ga je da vrati nekretnine u Preradovićevoj koje mu je njegova Vlada, kaže, greškom dala. To su, kako je rekao, nekretnine srpske Prosvete, ne “njegove klike koja arči i banči taj novac”. “Neka to prodaju i podele Srbima na Baniji”, poručio je Milanović Pupovcu.

Ocenio je da je Pupovac zadnji koji može da govori “da je padobranka osoba koja je pravi univerzitetski profesor, za razliku od njega koji već 30 godina politizira i trguje”, a Pupovcu je poručio i da je on pravi predstavnik hrvatskih Srba kao zagrebački Hrvat, poreklom iz Dalmacije i Primorja.