in

Srpska lista: Sramne tvrdnje Đorđevića o Vašingtonskom sporazumu

“Samo potpuni neznalci i politički diletanti, poput Mlađana Đorđevića, glasnogovornika Dragana Đilasa, ne shvataju značaj Vašingtonskog sporazuma i regionalnog povezivanja, zahvaljujući kome će svi narodi moći da se okrenu budućnosti i bore za ekonomsko jačanje i prosperitet”, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Kako se dodaje, izmišljotine o nekakvim tajnim dogovorima o kojima govori Mlađan Đorđević su “sramne i neverovatne, jer su neprimerene situaciji u kojoj se nalazimo, i potrebi da se svako najodgovornije odnosi prema pitanju Kosova i Metohije”.

“U to ime našem narodu, posebno na prostoru Kosovu i Metohiji, je od nasušne potrebe da oni koji bi da lupaju u vojne doboše i kvare odnose Srbije sa međunarodnim akterima nikada ne dođu u priliku sa odlučuju o sudbini našag naroda i naše države”, ističe se u saopštenju.

Srpska lista napominje je da povezivanje i jačanje saradnje preduslov očuvanja mira na prostoru Zapadnog Balkana, koji je jedan od najvećih interesa srpskog naroda u 21. veku.

“Zahvaljujući predsedniku Vučiću, možemo biti ponosni što je naša zemlja lider u ovom procesu”, dodaje se u saopštenju.

Đorđević je ranije danas rekao da je Vašingtonski sporazum “štetan jer praktično uklanja sve prepreke na putu ka priznanju nezavisnosti tzv. Kosova”, i da su Vašingtonski sporazum i Mali Šengen “ne samo put ka priznanju Kosova, već i ka stvaranju velike Albanije”.