in

TRI HELIKOPTERA GASE POŽAR U ČAČKU Vatra u fabrici i dalje tinja, postoji opasnost da municija EKSPLODIRA (VIDEO)

Tri helikoptera počela su da gase vatru koja i dalje tinja na mestu eksplozije u fabrici “Sloboda” u Čačku.

Kako objašnjavaju nadležni, to je jedini način da se požar ugasi – iz vazduha, jer je jedino tako i bezbedno, zbog municije koja bi mogla da eksplodira.

Zbog toga što je teren oko magacina i dalje nebezbedan, policija je napravila obruč oko fabrike i ne dozvoljava nikome da priđe dok pirotehničari ne završe kompletan posao i ne očiste područje.

Foto: Nenad Božović / RAS Srbija

Iznenadna eksplozija u fabrici “Sloboda” u Čačku, koja se dogodila sinoć posle ponoći, potresla je ceo grad. Pored objekata, pojedinim meštanima okolnih sela je stradala stoka od posledica eksplozije, a građani su u svojoj okolini pronašli šrapnele i delove oružja, dok su posledice vidljive i na ulicama i automobilima.

Foto: RAS Srbija

Prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, šteta nastala zbog požara u namenskoj industriji je od milion do dva miliona evra, a kako je istakao “očekuje da se od ponedeljka u Čačku sve vraća u prvobitno stanje”.

Vatra je buktala, a eksplozije koje su se nizale jedna za drugom asocirale su stanovnike na rat.

Ljubivoje Boričić iz Pridvorice, čija se kuća nalazi na stotinak metara od magacina koji je eksplodirao kaže da je za dlaku izbegao tragičan događaj.

– Strašna eksplozija. Nas troje je je izletelo iz kuće za dva minuta. Seli smo u auto i pobegli. Mislim da je temperatura u tom trenutku bilo 200 stepeni – kaže Ljubivoje.

Kako je rekao ministar odbrane Nebojša Stefanović, sreća u nesreći je što je mesto gde je izbila eksplozija izdvojeni magacin.

“Dakle, ništa se nije dogodilo u krugu onih delova fabrike koji su vezani za neposrednu proizvodnju. Naravno, najvažnija stvar je da niko od ljudi nije stradao i da niko nije povređen”, istakao je Stefanović koji je u Čačku.