in

Tužilaštvo BiH istražuje povezanost Darka Eleza sa Belivukom i kavačkim klanom

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH predlog za produženje pritvora Darku Elezu za još dva meseca.

Iz Tužilaštva Bih navode da je produženje mere pritvora zatraženo radi neometanog nastavka istrage u predmetu koji vode zajedno sa MUP Republike Srpske, Agencijom za istrage i zaštitu, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH, u okviru predmeta “Belivuk”, “Kavački klan” i drugih.

– Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbednosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog BiH, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na Eleza i veći broj sa njim povezanih osoba, te je uz predlog pritvora dostavljena dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svedoka – navodi se u saopštenju.

Elezu je pritvor određen 5. marta, zbog opasnosti od bekstva, kao i da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svedoke i saučesnike, počiniti novo krivično delo ili završiti započeto, navodi se u saopštenju. Iz Tužilaštva navode da je produženje pritvora zatraženo i zbog saznanja o pretnjama i zastrašivanjima svedoka u predmetu, piše Srna.

Tužilaštvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Darka Eleza i više drugih osoba, osumnjičenih za krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo, dogovor za izvršenje krivučnog djela iznuda i ugrožavanje bezbjednosti. /kraj/ag/da