in

U Srpskoj na korona virus pozitivno još 27 građana, njih devet umrlo

Na virus korona testirana je 521 osoba u Srpskoj, a zaraza je registrovana kod 27 ljudi, odnosno pet odsto testiranih, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS. U poslednja 24 časa, preminulo je devetoro ljudi koji su bili pozitivni na koronu.

Radi se o 16 muških i 11 ženskih novozaraženih osoba, od kojih je pet osobe mlađe, 11 srednje i 11 osoba starije životne dobi, piše Srpskainfo.

Prema mestu prebivališta, po tri osobe su iz Kotor Varoša i Teslića, po dve iz Bijeljine, Doboja, Kneževa, Laktaša i Trebinja i po jedna iz Banjaluke, Broda, Zvornika, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Ribnika, Sokoca, Han Pijeska i Šipova.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dve osobe iz Ugljevika i po jedna iz Šamca, Teslića, Kozarske Dubice, Laktaša, Šipova, Kotor Varoši i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.133 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.710 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.277 osoba, a testirano je ukupno 276.451 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 227 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 105, a u ostalim bolnicama 122. Na respiratoru je 39 osoba (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 17 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.936 osoba, a nadzor je završen kod 191.109 osoba.