in

UBICA IZ KOLORADA PRVI PUT PRED SUDOM Ušao u supermarket i ubio 10 ljudi, a sada njegovi advokati traže procenu mentalnog stanja

Ahmad Al Alivi Alisa (21), osumnjičeni za napad u supermarketu u Bolderu u Koloradu, u kojem je ubijeno 10 osoba, uključujući mladića srpskog porekla Nevena Stanišića, prvi put se u četvrtak pojavio pred sudom, a njegov advokat tražio je zdravstvenu procenu njegovog mentalnog stanja.

Na zahtev advokata osumnjičenog Ketrin Herold naredno saslušanje neće biti zakazano u sledeća dva do tri meseca kako bi se omogućilo odbrani da proceni mentalno zdravlje osumnjičenog i dokaze, koje su prikupili istražitelji.

Osumnjičeni za napad nije govorio tokom kratkog saslušanja, osim što je potvrdno odgovorio kada ga je sudija obavestio da je optužen za ubistvo tokom napada, u kojem je ubijen i jedan policajac, kao i za pokušaj ubistva zbog navodnog pucanja na drugog policajca, koji nije povređen.

Okružni tužilac Boldera Majkl Doerti rekao je da vlasti planiraju da podignu i dodatne optužbe, ali nije precizirao šta ce one sadržati.

Alisa se nije izjasnio o krivici, a nalazi se u zatvoru, bez prava na kauciju.

Neimenovani zvaničnik policije rekao je za AP da je porodica osumnjičenog prenela istražiteljima da veruju da Alisa pati od neke vrste mentalne bolesti.

U međuvremenu, kako prenosi Glas Amerike, porodica ubijenog Nevena Stanišića zahvalila je prijateljima, susedima, svojoj crkvi i lokalnim vlastima, kao i široj srpskoj zajednici u SAD, na podršci i izrazima saučešća.

Saopšteno je da će Stanišić biti sahranjen u subotu, u krugu porodice u Lejkvudu. Porodica Stanišić je pozvala medije da poštuju njihovu privatnost.

Ispred crkve Svetog Jovana Krstitelja u Lejkvudu ljudi ostavljaju sveće i odaju poštu Stanišiću.