in

Uključeni DRONOVI I HELIKOPTERI, pozvani svi koji su u prilici da dođu i pretražuju teren

Potraga za nestalim dečakom Vukašinom Samardžijom biće nastavljena danas.

Oko 30 pripadnika službe zaštite i spasavanja iz Trebinja jutros će se priključiti potrazi za nestalim dečakom Vukašinom Samardžijom, saopšteno je iz JU Ekologija i bezbednost Trebinje, piše Srpskainfo.

Iz Civilne zaštite Nevesinja pozvali su sve ljude koji su spremni da pomognu da dođu do deset časova u Seoski dom u Krekovima gde će dobiti raspored. Mole se i meštani Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte posebno u blizini dečakove kuće, prenosi Avaz.

Jučerašnja potraga, nažalost, nije donela nikakve rezultate. Pretražen je teren Nevesinjskog polja od Bojišta do Krekova i Plužina i nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi se pouzdano mogli dovesti u vezu sa dečakom.

Pas šarplaninac koji je bio sa dečakom kada je poslednji put viđen pre nestanka vratio se kući juče oko 15 sati, dok bicikl nije pronađen, ali su pronađeni tragovi bicikla u blatu.

Više od stotinu pripadnika Gorske službe spašavanja BiH sa psima tragačima, policija, civilna zaštita, vatrogasci, planinari, lovci, rodbina i građani Nevesinja juče su tragali za dečakom. Danas će se u akciju uključiti Helikopterski servis RS, pripadnici službi zaštite i spašavanja Trebinje i dronovi Civilne zaštite RS, piše Radio Nevesinje.

Dečak je poslednji put viđen u četvrtak u 15.30 časova na biciklu i sa psom, a na sebi je imao plavu jaknu, sivu trenerku i čizme.