in

“UVEK SU BILI ZAJEDNO” Muž i žena preminuli od korone u razmaku od 15 minuta, ležali su jedno pored drugog kad su umrli

Muž i žena sa Floride, koji su u braku proveli 66 godina, umrli su od Kovida u razmaku od svega 15 minuta.

Bil (88) i Ester Ilinski (92) umrli su ujutro 1. marta ležeći jedno pored drugog u staračkom domu u Palm Biču. Par, koji bi prošlog vikenda slavio 67. godišnjicu braka, razboleo se u februaru od Kovida, preneo je “Dejli mejl”. Bil i Ester su isprva hospitalizovani, ali se njihovo stanje pogoršalo i prebačeni su u starački dom krajem istog meseca kako bi poslednje dane proveli zajedno.

Njihova jedina ćerka Sara Milevski rekla je da su Bil i Ester bili oprezni kad je virus krenuo da se širi prošle godine i da su naručivali namirnice u kuću. Majka je ostajala u kući, ali je njenom ocu to bilo teško i povremeno je izlazio napolje.

Foto: Sarah Milewski / Tanjug/AP

Bil i Ester Ilinski

– Nije mogao to da podnese. Morao je da bude blizu ljudi – rekla je Sara.

Ona je ispričala da su njeni roditelji ispoljili simptome Kovida nekoliko dana nakon što ih je posetila sa mužem na Dan zaljubljenih, ujedno i Esterin rođendan.

Žaklin Lopes Devin, službenica staračkog doma “Trastbridž” u koji su Bil i Ester bili smešteni, rekla je da su ih stavili u istu sobu bez imalo oklevanja. Ona je takođe navela da za 15 godina rada još nijedan par nije došao zajedno.

Sara je dodala da su njeni roditelji ležali zajedno kad su umrli, a da je majka bila okrenuta licem ka njenom ocu. Zbog zaštitnih mera ona je ranije mogla da ih vidi samo preko prozora, a razgovarala je sa njima uz pomoć mikrofona.

– Bilo je užasno – rekla je.

Ester je umrla u 10.15 ujutro 1. marta, a Bil 15 minuta kasnije.

– Uvek su bili zajedno. Nedostajaće mi – rekla je Sara.