in

Večeras premijera predstave “Sedmi dan” u Narodnom pozorištu

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras će premijerno u Srbiji biti izvedena pozorišna predstava “Sedmi dan” u produkciji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Udruženja “Putujući glumac”.

Predstava je plod saradnje umetnika iz Republike Srpske i Srbije pa su, na tekst književnika Gorana Vračara i uz scenografiju likovnog umjetnika Borka Močevića, predstavu na scenu doneli glumci Jelica Kovačević, Jelena Velkovski, Predrag Vasić i Aleksandar Lazić, koji je ujedno uradio dramatizaciju i režiju.

Komad obrađuje tragičan odnos bračnog para u kontekstu ovozemaljskog propadanja paralelno prikazujući božanski odnos prema svetu koji, čim dospije u ljudske ruke, neminovno biva uništen u svevremenskom muško-ženskom sukobu.

Prateći stvaranje sveta sa jedne i uništavanje porodice sa druge strane, predstava postavlja pitanje mogućnosti odupiranju izazovu života i smrti koji su sveprisutni i sastavni deo svakog živog bića.

Predstava je premijerno prikazana u Istočnom Sarajevu i do sada izvedena na Palama i Zvorniku, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji koje je tehnički i organizaciono pomoglo realizaciju predstave.

Beogradska premijera najavljena je za 19.00 časova na sceni Raša Pavlović.

Planirano je da predstava gostuje i 29. marta u Kruševcu, 2. aprila u Novom Sadu, 9. aprila u Čačku i 22. aprila u Ubu.