in

Viši sud utvrdio da je optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića ISPRAVNA, termin pripremnog ročišta u narednih mesec dana

Viši sud u Beogradu utvrdio je juče ispravnost optužnice protiv samozvanog profesora glume Miroslava Mike Aleksića kojom se tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole, saznaje “Blic”.

Optužnica protiv Aleksića sada je poslata njegovoj odbrani koja ima rok od osam dana da podnese odgovor na nju. Nakon ovoga sud će razmatrati da li će optužnica biti potvrđena u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela.

– Nakon što optužnica postane pravosnažna sledeći korak u postupku jeste zakazivanje pripremnog ročišta. Ukoliko sud utvrdi da je sve ispravno u optužnici i potvrdi je, zakazivanje pripremnog ročišta možemo očekivati u narednih mesec dana – kaže izvor “Blica”.

Optužnicom Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njemu je 21. maja za još 30 dana Viši sud produžio pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, nakon što ga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Nakon nje, tužilaštvu su se javile i druge devojke.