in

VOĐA “ALKATRAZA” OSTAJE IZA REŠETAKA Šobiću produžen pritvor za još 30 dana, još nije izneo svoju odbranu

Jednom od vođa Partizanove navijačke grupe “Alkatraz” Damjanu Šobiću (38) osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja danas je produžen pritvor za još 30 dana odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Foto: MUP RS

Oružje pronađeno kod Šobića u stanu

Šobić je uhapšen 26. januara pošto jeu stanu koji je koristio pronađen pištolj i 13 komada municije.

On je tada izbegao saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu.

Do danas, kako je potvrđeno Tanjugu, nije tražio da bude ispitan kod tužica, odnosno da iznese svoju odbranu.

Šobić je inače više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada osumnjičen, a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Vozila zaplenjena kod ŠobićaFoto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Vozila zaplenjena kod Šobića

Mediji su preneli i da mu je policija uz pomoć Parking servisa izvezla iz garaže nekoliko automobila radi provera.

Ssobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj “glok” i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.