in

Vučić i Fabrici o infrastrukturnim projektima u Srbiji

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Semom Fabricijem, u pratnji šefa predstavništva Evropske investicione banke za zapadni Balkan, Alesandra Bragoncija, sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Tokom susreta, Vučić i Fabrici razgovarali su o projektima iz oblasti putne, železničke i gasne infrastrukture, koje će finansirati Evropska unija, uz podršku Evropske investicione banke.

Oni su pozitivno ocenili dosadašnje rezultate u oblasti transportne i gasne infrastrukture, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Posebno su razmatrali raspisivanje tendera za izvođenje radova na prvoj deonici Auto-puta mira (Niš-Pločnik), čija izgradnja se očekuje početkom leta, kao i izbor izvođača radova za gasni interkonektor Srbija – Bugarska do septembra.

Posebno su istakli značaj izgradnje strateškog pružnog pravca Beograd – Niš – Preševo, produžetka Transevropske transportne mreže (TEN-T).

Fabrici je podsetio da je Ekonomsko-investicionim planom za zapadni Balkan Evropska unija obezbedila devet milijardi evra bespovratnih sredstava za region zapadnog Balkana za prioritetne investicione projekte u ključnim oblastima transporta, energetike i zelene i digitalne tranzicije, kojima će se stvoriti održiv rast i nova radna mesta.