in

Vučić posle sastanka sa ambasadorima Kvinte: Uveren sam da Srbija može brže ka EU

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao dobar i otvoren razgovor sa predstavnicima Kvinte i šefom delegacije EU o svim važnim pitanjima za Srbiju i njenu budućnost, kao i da uskoro sledi važna poseta Briselu, gde će se razgovarati o svim regionalnim pitanjima, vladavini prava i napretku Srbije, zemlje na evropskom putu.

To je objavljeno na instagram profilu “budućnostsrbijeav”, uz fotografiju sa susreta.

“Uveren sam da Srbija u periodu koji je pred nama može brže ka EU”, napisao je Vučić.

Vučić je ranije danas objavio da se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem, Velike Britanije Šan Meklaud, Francuske Žan-Lujem Falkonijem, Italije Karlom Lo Kašom i otpravnicom poslova u ambasadi Nemačke a.i. Doroteom Gizelman, kao i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, Semom Fabricijem.

Godfri: Optimista sam u vezi budućnosti Srbije

Američki ambasador Entoni Godfri rekao je da je zadovoljan time što vidi obnovljenu energiju Srbije na njenom reformskom putu.

Godfri je istakao da su razvojni programi SAD u Srbiji usmereni na podršku ciljevima pristupanja “naših prijatelja” Evropskoj uniji i dodao da je veoma optimističan u vezi budućnosti Srbije.

Godfri je to objavio na svom Tviter profilu posle sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.