in

Vučić sa kongresmenima SAD o razvoju bilateralnih odnosa

“Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD”, rekao je Vučić, a saopštila pres služba predsednika.

Dvojica kongresmena su rekli da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji.

Svolvel i Maloni su izrazili podršku regionalnoj inicijativi “Open Balkan”, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana.

Vučić je istakao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.

Predsednik Srbije je upoznao američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije, a kongresmeni su pozdravili solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran sused, donacijama vakcina i građanima regiona.

Vučić je zahvalio Americi na dosadašnjoj pomoći u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svetu.

Predsednik je podsetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da ovaj važan jubilej adekvatno obeležimo, uprkos restriktivnim okolnostima usled pandemije.