in

Vulin: Da je predsednik hteo nešto da krije, ne bi bio taj koji je objavio rat mafiji

U intervjuu za današnje “Večernje novosti”, on je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo nešto da krije, ne bi bio taj koji je objavio rat mafiji i koji je maksimalno podržao rad policije, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal.

“Hapšenje organizovane kriminalne grupe Belivuk – Miljković je najveća združena akcija sistema bezbednosti još od “zemunskog klana” i u takvim akcijama nema sakrivanja”, istakao je Vulin i dodao da će policija rasvetliti svaki detalj i dati sve od sebe da pravosuđe ima lakši posao.

Na pitanje da li je mafija duboko prodrla u policijske i bezbednosne strukture u Srbiji, Vulin je rekao da ako se pođe od toga da je MUP sistem sa oko 42.000 zaposlenih onda se govori o izuzecima, ali ako se pogleda koliko je policajaca i ne samo policajaca na važnim mestima u sistemu bezbednosti imalo kontakte sa mafijom, morate da se zabrinete.

Što se tiče istrage o prisluškivanju predsednika Vučića i članova njegove porodice, policija je uradila svoj posao, Vulin kaže da je dokazano neovlašćeno prisluškivanje i da je sada na nadležnom tužilaštvu da kvalifikuje delo i povede postupak.

“Ne mogu više da kažem kako ne bih izašao iz okvira zakona, ali mogu da garantujem da se tako nešto nikada više neće ponoviti”, istakao je on.

Na pitanje da li su tvrdnje pojedinaca da iza prisluškivanja Vučića stoje i neke strane službe samo teorija zavere ili postoje indicije o njihovoj umešanosti, Vulin je naveo da je predsednik Vučić čovek kome Srbija veruje i koji pobeđuje na izborima.

“Strane službe ne vole slobodne i moćne vođe u malim nacijama”, istakao je Vulin i dodao da će istraga utvrditi koji su motivi za prisluškivanje predsednika, ali da je jedno sigurno, da se motivi moraju tražiti u pokušaju njegovog političkog rušenja.

“Ja drugi motiv ne vidim”, naglasio je on.

Na pitanje da li je razočaran što se odnosi Beograda i Podgorice posle smene Đukanovićevog režima ne popravljaju željenom brzinom, Vulin je rekao da se plaši da nova vlada u Crnoj Gori pokušava da dokaže da je vlada kontinuiteta u odnosu na Srbe i posebno na Srbiju.

“Đukanović ne razume da ga nije srušio Vučić već korupcija i da ga nije srušila SPC već njeni vernici u Crnoj Gori, kojima je pokušao da uskrati pravo na nebo kada im je već oteo i zemlju”, naveo je Vulin.

On je dodao da još ne znamo ni da li imamo ambasadora u Podgorici, ali znamo da nema povlačenja priznavanja lažne države Kosovo.

“Nadam se da je ovo samo početak i da će se naši odnosi poboljšati, ne može Srbija sama”, naglasio je Vulin.

Upitan kako bi odgovorio američkom predsedniku Džou Bajdenu na čestitci koju je uputio Vučiću povodom Sretenja, a u kojoj se spominje međusobno priznavanje Srbije i lažne države Kosova, Vulin je rekao “Selim-paši otpozdrav na pismo”.