in

ZA PRIJEM U VRTIĆE STIGLO 19.000 ZAHTEVA Šest odsto manje nego prošle godine

Nakon analize svih pristiglih zahteva za mesto u beogradskim vrtićima, upisne komisije utvrdile su da su stigla 6.184 dupla zahteva, što znači da je realan broj podnetih zahteva na ovogodišnjem konkursu 18.996, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– To je oko šest odsto manje zahteva u odnosu na prošlu godinu, i sa oko 1.250 slobodnih mesta više na konkursu to nam daje realne osnove za prognozu da je Beograd na korak do ukidanja liste čekanja, rekao je Gak.

U julu konačne rang liste

Kako je istakao, 7. juna se očekuje objava preliminarnih lista primljene dece, nakon čega će roditeljima biti ostavljen rok za žalbe, ukoliko ih ima, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

– Kada se ceo taj proces završi, konkurs se završava objavom konačnih lista početkom jula, rekao je Gak.

Gak je podsetio da je Grad Beograd 2017. godine imao oko 10.000 dece na čekanju, te da je minimalna lista ili njeno ukidanje ove godine, što će se znati u septembru, istorijski uspeh Grada Beograda u predškolstvu.

– To je bio cilj kojem smo težili i na čijoj smo realizaciji puno radili. Zaista nam je bitno da što veći broj dece prođe kroz predškolsko obrazovanje jer je ono od izuzetnog značaja za pravilan razvoj dece, zaključio je Gak.

On je dodao da je u ovom trenutku u Gradu Beogradu obuhvat predškolskim obrazovanjem oko 74 odsto, odnosno da u vrtiće ide skoro 80.000 dece.