in

Zaglavljeni teretnjak pet dana na istoj poziciji, gužva sve veća, SAD šalje mornaricu (FOTO)

Nakon što je juče propao pokušaj da se oslobodi gigantski teretni brod koji je blokirao Suecki kanal, američka mornarica na Bliskom istoku planira da danas na lice mesta pošalje grupu svojih stručnjaka, a pomoć nudi i Turska.

U međuvremenu, nasukani brod i dalje “guta” 400 miliona dolara prometa na sat i stvara neviđenu gužvu u kanalu i u okolnim morima. Prema poslednjim informacijama, brod je i dalje na istoj poziciji.

Foto: https://www.marinetraffic.com/ / screenshot

Ever Given, brod pod zastavom Paname koji prevozi teret između Azije i Evrope, dugačak 400 i širok oko 60 metara (dugačak kao četiri fudbalska terena), nasukao se u utorak u uskom, veštačkom kanalu koji deli kontinentalnu Afriku od Sinajskog poluostrva.

Foto: Cnes2021, Distribution Airbus DS / Tanjug/AP

Pramac broda dodiruje je istočni zid kanala, dok mu je krma prislonjena uz zapadni zid. Ovo je događaj bez presedana u 150 godina dugoj istoriji kanala.

Brod se nasukao na otprilike šest kilometara severno od južnog ulaza u kanal, u blizini grada Sueca, u delu kanala gde je saobraćaj jednosmeran.

Foto: Mohamed Elshahed / Tanjug/AP

Uprava Sueckog kanala postavila je nekoliko remorkera u pokušaju da oslobodi masivno plovilo, uključujući i specijalizovani ploveći bager koji može da premešta 2.000 kubnih metara materijala svakog sata.

Foto: Suez Canal Authority / Tanjug/AP

Do sada su bageri pokušali da očiste mulj oko masivnog broda. Remorkeri su ga gurali popreko, pokušavajući da ga pokrenu. Sa obale je bar jedan rovokopač kopao peščanu obalu kanala u koju se zabio pramac broda i zaorao je.

Foto: Suez Canal Authority / Tanjug/AP

Međutim, brod je ostao nasukan u istoj poziciji, a remorkeri i bageri i dalje rade na njegovom oslobađanju.

Foto: Suez Canal Authority / Tanjug/AP

Firma zadužena za tehnički menadžment broda navodi da će još dva tegljača stići 28. marta kako bi pomogla u izvlačenju broda.

Foto: Mohamed Elshahed / Tanjug/AP

Mornarica SAD na Bliskom istoku planira da danas pošalje grupu svojih stručnjaka u Suecki kanal kako bi pružili savetodavnu pomoć lokalnim vlastima u pokušaju oslobađanja gigantskog broda.

Turska bi mogla da pošalje svoj brod Nene Hatun da pomogne u rešavanju blokade.

Foto: Tanjug/AP

Do tada blokada Sueckog kanala “gutaće” oko 400 miliona dolara prometa na sat, prema podacima brodarskih kompanija i izdavačke kuće Lojds List, prenosi Tanjug.

Prema pisanju agencije “Blumberg” na prolazak Suecom čeka oko 185 plovila, dok Lojds procenjuje da ih ima 165.

Foto: Sam Magdy / Tanjug/AP

Procenjuje se da brodski transport ovim kanalom prema zapadu iznosi približno 5,1 milijardu dolara dnevno, a prema istoku oko 4,5 milijardi dolara dnevno, što znači da je ukupna dnevna šteta skoro 10 milijardi dolara svakog dana.

Foto: Mohamed Elshahed / Tanjug/AP

Najmanje 150 brodova čeka da se Ever Given pomeri, uključujući brodove u blizini Port Saida na Sredozemnom moru, luke Suec na Crvenom moru i onih koji su već zaglavljeni u kanalskom sistemu na egipatskom Velikom gorkom jezeru.

Foto: ESA / Tanjug/AP

Nije poznato kada će se ruta ponovo otvoriti, a nije jasno ni zbog čega se Ever Given u utorak nasukao.

Evergrin, velika tajvanska brodarska kompanija koja upravlja brodom, saopštila je da je Ever Given savladao jak vetar dok je ulazio u kanal iz Crvenog mora, ali da nijedan od njegovih kontejnera nije potonuo.

I uprava Sueckog kanala je za incident okrivila loše vreme.