in

“ZAR OVAKO DA ZAVRŠI?” Ćerka Milutina iz Lebana, koji je umro 10 dana pošto je dom odbranio od lopova, skrhana

Kada je lopov upao u kuću Milutina Cvetkovića, bivši policajac se snašao, izvukao pištolj i ranio nasilnika. Ipak, od stresa koji je doživeo, Milutin je preminuo.

Deka Milutin Cvetković (87), penzionisani policajac koji je pre dve nedelje ranio provalnika, a koji je juče preminuo u svom domu u Lebanu, biće sahranjen danas na lokalnom groblju.

Foto: Milica Ivanović / RAS Srbija

Milutin Cvetković sa suprugom

Oko kuće deke Milutina bio je danas veliki broj njegovih prijatelja, rođaka, koji su došli da ga ga isprate na večni počinak. Njegova ćerka kroz suze je rekla kako ne može da veruje da je njen otac na ovakav način okončao svoj život.

– On je bio na Kosovu, na Paštriku, 15 godina je bio na Kosovu, služio je na granici s Albanijom… Da ovako žavrši? Bol, bol, bol… Žao mi je da mi otac ovako završi, žao mi je, srce me boli – rekla je kroz suze Slavica Stanković, ćerka pokojnog deke Milutina.

Lopov je u kuću ušao kroz prozor u prizemlju, tražio je novac i pretio. Milutin se od provalnika spasio, ali mu je od stresa bilo loše. Milutinov zet Slobodan Stanković kaže za Pink da mu je iz dana u dan bilo sve lošije, piše Pink.

Foto: Milica Ivanović / RAS Srbija

Kako je njegov zet Slobodan Stanković rekao, deka Milutinu je od stresa, nakon upada lopova svakim danom bilo sve gore i gore…

– Vodili smo ga kod lekara, ali nije mogao da se izvuče. Svakim danom je tonuo, tonuo, umro je ono jutro u pola 5 – rekao je njegov zet.

Komšije kažu deda Milutin je bio izvrstan policajac i postao je svojevrstan heroj Lebana.

– Pa morao je, nije imao drugi izlaz nego da se brani. Kao i svako ko bi se branio kada ga neko napadne i dođe mu u kuću… – rekla su njegove komšije.

Cvetković je u noći između 13. i 14. marta ranio provalnika koji je upao u kuću u kojoj je živeo sa nepokretnom suprugom. Osumnjičeni Dalibor S. je starcu pretio da će sekirom odseći glave i njemu i njegovoj ženi Smilji ako mu ne da novac, pa je deka uzeo pištolj i ranio ga. Cvetković je uhapšen i u pritvoru je proveo jedan dan.