in

ZAŠTO? Letnja sezona samo što nije počela, a Beograđani već duže od godinu dana NE MOGU AUTOBUSOM DA DOĐU DO ADE CIGANLIJE

Letnja sezona na Adi samo što nije počela, ali će do nje, izgleda, moći da dođu samo oni sa privatnim automobilima ili entuzijasti kojima nije teško da po vrućini prošetaju po kilometar-dva da bi stigli do omiljenog beogradskog kupališta.

Beograđani su pre nešto više od godinu dana dolazili do Ade redovnim linijama gradskog prevoza. Čak desetak linija je u oba smera prolazilo pored same Ade i koristilo stajalište na samom ulazu na popularnu prestoničku oazu. Ukrcali biste se u Zemunu, na Karaburmi, Novom Beogradu, centru grada i direktno autobusom – u zavisnosti od gužvi pre ili kasnije – stigli do samog ulaza.

Foto: Privatna arhiva

Ukinuto stajalište na Adi Ciganliji

Već godinu dana, međutim, veliki broj autobusa saobraća izmenjenom trasom, a glavno stajalište prekoputa “Ada mola” je ukinuto. Veliki broj linija koje su tuda prolazile (23, 37, 51, 52, 53, 58, 85, 88, kao i noćne linije 37N, 51N i 56N) ne idu više nadvožnjakom u Kirovljevoj ulici (na čijem je početku i bila stanica), već se isključuju dosta ranije, pa preko petlje Radnička, kruže oko hipodroma i uključuju se u Požešku ulicu u donjem delu, prilično daleko od Ade Ciganlije.

Onima koji prevozom krenu na Adu Ciganliju, u nedostatku starog stajališta, na raspolaganju su četiri opcije:

  • da siđu stanicu pre, na stajalištu Ruska, što je na oko kilometar od ulaza u Adu i da se onda kroz šipražje i preko biciklističke staze oko Mosta na Adi dokopate Beogradskog mora;
  • da siđete stanicu posle, na uglu Požeške i Kneza Višeslava, i onda se uličicama pored tržnog centra “Ada mol” spustite do Ade, što je nešto manje od kilometra;
  • da umesto svih ovih linija koristite, ako idete iz centra, autobus broj 56, koji staje malo napred od ukinutog stajališta;
  • da siđete u Ruskoj pa presednete u autobus broj 56 i siđete na stanici koju smo vam naveli iznad.
Kako doći do Ade Ciganlije?

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Kako doći do Ade Ciganlije?

Zašto je stajalište ukinuto

Postoje različite teorije o tome zbog čega je stajalište uopšte ukinuto. Po jednoj verziji, stajalište je zasmetalo izgradnji pasarele, koja inače još nije otvorena, iako je rok za njen završetak bio septembar prošle godine.

Radovi na njenoj izgradnji u maju 2020. su se poklopili sa ukidanjem stanice, uostalom, jedan od njenih stubova je delom praktično “ušao” u nadvožnjak. Ipak, glavni radovi su završeni, ali linije gradskog prevoza ni posle 13 meseci nisu vraćene na stare trase.

No, “Putevi Beograda” negiraju da nadvožnjak ima veze sa ukidanjem stajališta, te da je ono van funkcije pošto su linije koje ga koriste izmeštene na alternativnu trasu.

Ko je sporan, nadvožnjak ili pasarela?

Foto: Privatna arhiva

Ko je sporan, nadvožnjak ili pasarela?

Po drugoj verziji, nadvožnjak kojim su se kretale sve one autobuske linije, postao je nebezbedan i na njemu je zabranjen saobraćaj vozila težih od 12 tona, čime se nametnulo da autobusi skreću pre Mosta na Adi, iz Bulevara vojvode Mišića u pravcu Požeške, i staju na stajalištu Kneza Višeslava, kod Šumarskog fakulteta. Da je nadvožnjak nebezbedan još pre godinu dana saopštili su iz “Puteva Beograd”.

Upravo je to objašnjenje koje smo i zvanično dobili od “Puteva Beograda” – “da je zbog oštećenja konstrukcije nadvožnjaka u produžetku ulice Kirovljeva zabranjeno kretanje vozilima čija težina prelazi preko 12 tona, zbog čega je promenjen režim saobraćaja u ovoj zoni, te su sve linije javnog prevoza preusmerene preko Petlje Radnička”.

Da je nadvožnjak koji spaja Adu Ciganliju i Banovo brdo u očajnom stanju nije ništa novo: takav je barem poslednjih desetak godina, dok nešto manje traju obećanja i planiranja da će biti srušen i da će na njegovom mestu nići moderna saobraćajnica.

Međutim, do realizacije ovog projekta u najboljem slučaju će proteći nekoliko godina, a kako će Beograđani do tada da dolaze do Ade Ciganlije? Reći će možda nadležni, letnjim linijama koje vode do Ade, ali je problem što one saobraćaju samo tokom sezone i to isključivo vikendom.

– Neverovatno je šta su dozvolili nadležni da praktično nemate autobus kojim biste došli na Adu Ciganliju. Ne računam one prigradske što od Beograda na vodi idu ka Obrenovcu, Mladenovcu, Ostružnici… I nikoga nije briga. Prvo su pričali da će vratiti linije na stare trase kada se završi pasarela. I ništa. Onda spominju da ne mogu jer je nadvožnjak propao. Pa što ga ne poprav eveć godinu dana – pita se Beograđanin Vladimir M. koji sve slobodno vreme provodi u beogradskoj zelenoj oazi.

Koji putevi vode na Adu

Bilo kako bilo, za dovitljive, kao i za sve one sugrađane koji na telefonu imaju neku od aplikacija za kombinovanje gradskog saobraćaja sa pešačkim deonicama, možda ipak nije sve izgubljeno.

Do Ade Ciganlije je, kažu iz Sekretarijata za javni prevoz, moguće doći vozilima javnog prevoza linijama 91, 92, 511, 551 i 553 od Beograda na vodi, 56 i 56L sa Zelenog venca, 55 sa Zvezdare preko Autoputa i linijom 89 sa Novog Beograda.

Na početku letnje sezone biće uspostavljene sezonske linije ADA 1, 2, 3, 4 i 5 sa Trga republike, iz Zemuna, sa Konjarnika, Mirijeva i Bežanijske kose. Sve navedene linije koriste stajalište „Čukarica“ u visini parkirališta na Adi Ciganliji.

Kontroverzna pasarela

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Kontroverzna pasarela

Dokle?

Ovo stajalište će ponovo biti u funkciji kada se linije vrate na redovnu trasu nakon završetka rekonstrukcije objekta – to je najprecizniji odgovor koji smo dobili od “Puteva Beograda” – bez navođenja datuma.

Dakle, dragi sugrađani, pred nastupajuću letnju sezonu na Adi Ciganliji, naoružajte se udobnim sandalama i flašicama za vodu, put pod noge ukoliko želite da se dokopate Ade Ciganlije.