in

Potpisana Povelja o bratimljenju Beograda i Banjaluke

Potpisali su je gradonačelnici Beograda i Banjaluke, Zoran Radojičić i Igor Radojičić u prisustvu svojih zamenika Gorana Vesića i Srđana Amidžića.

“Na opšte zadovoljstvo i u opštem interesu i jedne i druge strane, a na inicijativu Grada Beograda, potpisujemo povelju o bratimljenju”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Istakao je da su veze između Beograda i Banjaluke mnogostruke, duboke i tradicionalne u svim segmentima, ali da su pre svega, lične veze između ta dva grada, veoma razvijene.

“Važno je da za naše građane, i jednog i drugog grada, ova saradnja direktno utiče na njihov svakodnevni kvalitet života i verujem da će kroz naredne projekte svako od njih to i osetiti”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Gradonačelnik Banjaluke je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja povelje i dodao da pobratimstvo u našem narodu ima poseban značaj.

“Pobratim se posebno pazi, čuva, pobratimstvo se ističe generacijama”, rekao je on i dodao da je važno kada sarađujemo i uspostavljamo sve bolje veze.

povelja, o, bratimljenju, beograda, i, banjaluke

Kako je istakao, kad god smo sarađivali naš narod je napredovao.

“Naš odnos u 21. veku, sa ciljem da budemo ekonomski jaki i stabilni, da imamo što više zaposlenih i kvalitetnih mladih ljudi, treba da bude i odnos u kojem ćemo podsticati zajedničko ulaganje i investicije, da svi koji su u Beogradu i Srbiji razvijali posao pogledaju i na Banjaluku i Republiku Srpsku i vide mogućnost razvoja svog posla tamo i zapošljavanja našeg naroda”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.