in

Radovi na više deonica, izmenjen i režim saobraćaja

Na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica do petlje “Orlovača” saobraćaj se odvija usporeno.

Na auto-putu E-75, petlja Predejane-petlja Vladičin Han, kod mesta Momin kamen, obavljaju se radovi na održavanju puta.

Za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka Vranje-Niš između službenih prolaza, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno u kolovoznoj traci Niš-Vranje.

Na auto-putu E-75, Bela Palanka – petlja Pirot Zapad, zbog izgradnje natputnjaka za saobraćaj zatvorena kolovozna traka smera Pirot-Niš na km 65+450 do službenog prolaza na km 67+540, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Niš-Pirot.

Izmenjen režim saobraćaja je i u tunelu Sopot gde se saobraćaj odvija dvosmerno kroz desnu tunelsku cev (smer Niš-Pirot).

Na auto-putu E-75, na petlji “Nova Pazova” traju radovi na rekonstrukciji natputnjaka (na km 165+030).

Radovi će se izvoditi u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci i na levoj i na desnoj strani kolovoza, pa će se saobraćaj u oba smera (smer Novi Sad-Beograd i smer Beograd-Novi Sad) odvijati samo zaustavnim saobraćajnim trakama.

Zbog radova, za saobraćaj je i dalje zatvoren natputnjak, kao i isključenje za Novu Pazovu iz pravca Beograda ka Novom Sadu.

Alternativni putni pravac je petlja “Novi Banovci” i “Stara Pazova”.

Na auto-putu E-75, petlja Paraćin – petlja Pojate, i na delu državnog puta I B reda broj 23, na deonici petlja Pojate – Ćićevac, izmenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova na ispitivanju na ulivno – izlivnim rampama na petlji Pojate.

Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se na delu auto-puta E-75, na deonici petlja Paraćin – petlja Pojate, u smeru ka Nišu, odvijati uz sniženje brzine kretanja vozila uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, dok će se na delu državnog puta I B reda broj 23, na deonici petlja Pojate – Ćićevac, saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na izlazu iz zemlje zadržavanje za teretna motorna vozila je dva sata, a na prelazima Šid i Kelebija tri sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.