in

Čestitke iz Banjaluke: Srbija u Srpskoj ima najiskrenijeg prijatelja

“Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim delimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porekla, kulturnog i duhovnog nasleđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima”, istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da je snažna i prosperitetna Republika Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu i najveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske, prenosi RTRS.

“Koristim priliku da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana”, poručio je Dodik.

Cvijanović: Ekonomski jaka i politički stabilna Srbija oslonac Republike Srpske

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, Sretenje – Dan državnosti Srbije.

“Rukovodstvo Republike Srpske i njeni građani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji sa Vama na čelu, vide uzdanicu i najjači oslonac i svaki njen praznik doživljavaju i osećaju kao svoj”, istakla je Cvijanović u čestitki.

zeljka, cvijanovic

Ona je još jednom izrazila zahvalnost institucijama Srbije na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i za vrednu pomoć koja je upućena zdravstvenim ustanovama Srpske u borbi protiv virusa korona.

Cvijanović je čestitala Vučiću na svim rezultatima koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije, suverenosti koju je pokazala u nabavci vakcina, kao i na samom procesu imunizacije, čime se svrstala među najuspešnije države sveta, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

Predsednica RS je izrazila uverenje da će Srbija kao faktor regionalne stabilnosti nastaviti putem uspeha na svim poljima i da će institucionalne i bratske veze Srbije i Srpske biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih građana.