in

Mandić: U duhu bratstva spremni smo na zajedništvo

Mandić je to rekao sinoć na večeri u Patrijaršijskom domu u Podgorici, posle dočeka i službe izabranog mitropolita Joanikija u Hramu Hristovog Vaskrsenja.

On se prisutnima obratio na molbu mitropolita rekavši da predstavnici DF-a žele da u tom duhu zajedništva nastave odnose koji su, kako je rekao, u jednom periodu bili narušeni.

“Odnose sa onima koji se bave politikom i donese odluke u ime naroda”, kazao je Mandić izrazivši pritom spremnost da uvaže druge, ali i da, kako je rekao, i oni budu uvaženi.

Obrativši se mitropolitu Joanikiju, Madić je rekao da u vremenu koje predstoji mitropolit ima ulogu više i da očekuje da pomogne, kako je rekao, “nama koji imamo nesporazum da pronađemo neka rešenja”.

“Među nama su u ovom vremenu pale teške riječi, krupni izazovi ali vam mogu reći, u ime grupe ljudi koju ja predstavljam, da smo spremni da radimo zajedno i da nađemo bratsko rešenje. Spremni smo da uvažimo druge ali očekujemo i da mi budemo uvaženi”, naveo je , između ostalog, Mandić.

Ako, kazao je, ne dođe do zajedničkog rešenja, uvek će odlučivati volja naroda.

Istakao je da se volje naroda ne plaši, ali da ne bi, kako je rekao, ispitivali to uverenje, najbolje je, ističe, da pronađemo bratsko zajedništvo, slogu i zajedničku reč.

“Mi smo spremi da se uhvatimo u bratsko kolo, bez obzira što se ono u jednom trenutku prekinulo”, kaže Mandić, prenela je podgorička Borba.