in

Mediji: Joanikije uspeo da okupi posvađane lidere

Podgorička Pobjeda piše da je mitropolit Joanikije uspeo da na večeri, nakon crkvenog skupa, okupi “prethodnih dana i meseci posvađane lidere vladajuće koalicije…”

Večeri su prisustvovali premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić – ali, dodaj Pobjeda, i lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić.

Opisujući atmosferu, list piše da su pevane srpske pesme, odnosno da je atmosfera bila “začinjena i uz veselje srpskog roda i istoimenu pesmu…”

Poslanica opozicionog SDP-a u crnogorskom parlamentu, Draginja Vuksanović Stanković, pozvala je premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Aleksu Bečića da objasne šta su radili na skupu pod zastavama, kako je navela, tuđe države i na večeri na kojoj se klicalo tuđoj državi.

“Ko se bije taj se voli – DF – Bečić – Krivokapić. Ali ne na štetu državnih interesa Crne Gore. Krivokapić i Bečić da objasne šta su radili na skupu pod zastavama tuđe države i na večeri na kojoj se klicalo tuđoj državi”, napisala je Vuksanović Stanović na svom tviter nalogu.

Navela je i da “ovo nije srpska Sparta, nego večna Crna Gora”.